Pramoginė viktorina „Elitinių Užgavėnių tradicijos“

Renginio data: 2021m.Vasario0213 d.12:00 - 23:55 Visi renginiai
Aktualu iki 2021-02-13
Renginio tipas:
Kiti renginiai
Renginio tipo nr.:
27

Liaudiškų Užgavėnių tradicijos yra kone visiems puikiai pažįstamos, bet apie elitines Užgavėnes visuomenėje žinoma gerokai mažiau. Valdovų rūmai jau keletą metų siekia supažindinti lankytojus su šia istorijos dalimi, kviesdami į renginius, kuriuose atskleidžiamos aukštuomenės Užgavėnių tradicijos.

Kviečiame pasitikrinti renginiuose sukauptas žinias ir dalyvauti virtualioje pramoginėje viktorinoje numatytu laiku Valdovų rūmų muziejaus socialinių tinklų paskyrose „Facebook“: https://www.facebook.com/valdovurumai ir „Instagram“: https://www.instagram.com/valdovurumai/

Jei nepavyko sudalyvauti 2020 m. rengtoje paskaitoje „Elitinių Užgavėnių tradicijos Vakarų Europoje ir Lietuvoje“, Valdovų rūmų muziejaus istorikas, Vilniaus universiteto ir Lietuvos istorijos instituto doktorantas Eimantas Gudas primins apie tai, kaip Užgavėnes švęsdavo Vakarų Europos aukštuomenė, kokios elitinių Užgavėnių tradicijos skleidėsi Lietuvos didžiojo kunigaikščio dvare.

Paskaitos įrašą žiūrėkite čia


Visa Užgavėnių Valdovų rūmuose programa čia

Publikuota: 2021-02-05 11:15 Atnaujinta: 2021-02-05 11:58
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika