Valdovų rūmų muziejus tarptautinėje „Vilniaus knygų mugėje 2011“

Nuotraukų galerija 1

2011 m. vasario 17−20 d. Valdovų rūmų muziejus antrą kartą dalyvavo tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje, vykusioje parodų centre „Litexpo“ (Laisvės pr. 5, Vilnius). Kiekvieną mugės dieną vyko edukaciniai renginiai „Tu gali sukurti knygą“, o vasario 19 d. 10.00 val. – kultūrinis renginys „Epochas ir sienas peržengianti LDK savastis. Valdovų rūmų muziejaus leidybos programos ir naujausių leidinių pristatymas“.

Valdovų rūmų muziejus, siekiantis puoselėti Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės knygos kultūros tradicijas, šiais metais Vilniaus knygų mugėje pristatė savo leidybinės veiklos kredo – į dabartį grąžinti mūsų šalies senosios raštijos ir dvasinio paveldo paminklus, išryškinti istorinių epochų ribas peržengiančius daugiakultūrės Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės tapatybės ženklus. Knygų mugėje pristatyti Valdovų rūmų muziejaus leidiniai, organizuoti kultūriniai ir edukaciniai renginiai.

Valdovų rūmų muziejaus darbuotojai kvietė aplankyti trečiojoje mugės salėje esantį stendą (Nr. 3.13A). Jį puošė plakatai su atkuriamais Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmais, su per archeologinius tyrinėjimus Valdovų rūmų teritorijoje aptiktų bei rašto ir knygos kultūros tradiciją liudijančių radinių (stilius, rašalinė, knygų sagtelės ir kt.) atvaizdais ir su vertingų Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės leidinių fotografijomis. Čia galėsite išsamiau susipažinti su Valdovų rūmų muziejaus išleistomis knygomis ir kitais leidiniais bei jų įsigyti. Muziejaus bendruomenės nariai mielai pasidalijo žiniomis apie Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijos istoriją bei jos atkūrimą, pristatė institucijos misiją ir veiklą. Lankytojai galėjo savo jėgas išbandyti su Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės knygos kultūra ir istorija susijusioje viktorinoje bei laimėti vertingų prizų.

Valdovų rūmų muziejaus darbuotojai parodos lankytojus maloniai kvietė į edukacinius renginius „Įspaudas iš kunigaikščių knygų“, vykusius kūrybinėje studijoje „Tu gali sukurti knygą“ (salė Nr. 4). Muziejininkai padėjo iš odos skiautelės pasidaryti knygų skirtuką bei papuošti jį Lietuvos didžiojo kunigaikščio ir Lenkijos karaliaus Žygimanto Augusto (1520–1572) knygų vinjetėmis – mažais ornamentiniais piešiniais. Kartu buvo atliekama renesansinė muzika ir skaitoma senoji literatūra. Į šiuos renginius kvietėme 17 d. (10.00–12.00 val.), 18 d. (10.00–13.00 val.), 19 d. (13.00–14.30 val.) ir 20 d. (10.00–14.00 val.).

2011 m. vasario 19 d. 10.00 val. salėje Nr. 5.2 vyko kultūrinis renginys Epochas ir sienas peržengianti LDK savastis. Valdovų rūmų muziejaus leidybos programos ir naujausių leidinių pristatymas“. Jame buvo pasakojama apie Valdovų rūmų muziejaus leidybos veiklos siekinius ir pasiekimus, pristatyti naujausi leidiniai, tarp jų – „Kalbų varžybos. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų ir didikų sveikinimai“ (parengė, iš lotynų kalbos išvertė, įvadą ir komentarus parašė Eugenija Ulčinaitė) ir tarptautinės parodos „Kaip tai atsitiko Didžiajame mūšyje... Žalgirio atodangos“ to paties pavadinimo katalogas. Renginyje dalyvavo dr. Vydas Dolinskas, prof. Eugenija Ulčinaitė, dr. Darius Kuolys ir kiti. Ansamblio „Banchetto musicale“ šokėjai (vadovė Jūratė Vičienė) atliko Gotikos ir Renesanso epochų šokius.

Susiję įrašai

Nuotraukų galerija

Daugiau straipsnių

Per šv. Velykas muziejus nedirbs!

20240315

Gerbiami lankytojai, 
Jei planuojate apsilankyti Valdovų rūmų muziejuje, maloniai kviečiame atkreipti dėmesį, kad per šv. Velykas (kovo 31 – balandžio 1 d.) muziejus nedirbs. Daugiau apie darbo laiką ir bilietų kainas rasite čia
 

Plačiau

Valdovų rūmų muziejus įvertintas ir apdovanotas kaimyninėje Lenkijoje

20240327

Nacionaliniam muziejui Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmams ir jo vadovui dr. Vydui Dolinskui Lenkijos mokslo ir kultūros žurnalas „Przegląd Wschodni“ (liet. „Rytų apžvalga“) įteikė Aleksandro Geištoro (Aleksander Gieysztor) apdovanojimą. Iškilminga ceremonija įvyko kovo 23 dieną Varšuvos universiteto grafų Potockių-Tiškevičių rūmuose.

Plačiau

Vilniaus televizijos bokšto požeminėje galerijoje skambės J. S. Bachas, Valdovų rūmuose – oratorija, skirta Lietuvos šventajam

20240320

Tarptautinis Marko Skakio (Marco Scacchi) senosios muzikos festivalis jungiasi prie pasaulinės iniciatyvos „Bachas metro“ („Bach in the Subways“) bei Europos senosios muzikos dienos. Minint Baroko kompozitoriaus Johano Sebastiano Bacho (Johann Sebastian Bach) gimtadienį, Vilniuje kviečiame į senosios muzikos koncertą netradicinėje erdvėje – Vilniaus televizijos bokšto požeminėje galerijoje-koridoriuje bei pirmo aukšto vestibiulyje. Koncertas vyks kovo 21 d. 19.00 val. Vilniaus televizijos bokšto požeminėje galerijoje. Renginys nemokamas.

Plačiau

Publikuota: 2011-02-21 Atnaujinta: 2011-09-22 08:39
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika