Koncertas „CLAROSCURO“. Aukso amžiaus šviesos ir šešėliai. Duoklė Migueliui de Cervantesui

Renginio data: 2023m.Gruodžio1212 d.18:00 - 19:15 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
CAPELLA DE MINISTRERS
Ansamblio vadovas ir dirigentas CARLES MAGRANER
 
Beatriz Lafont, sopranas
Carles Magraner, viola da gamba
Manuel Minguillón, barokinė gitara ir teorba
Sara Águeda, arfa
 
Ispanijos Karalystės ambasada tęsia kultūrinį bendradarbiavimą su Nacionaliniu muziejumi Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmais ir artėjančių šv. Kalėdų proga Vilniaus gyventojams ir miesto svečiams pristato muzikinę dovaną – Ispanijoje garsaus senosios muzikos ansamblio „Capella de Ministrers“ šventinį koncertą. Ansamblis atliks XVI a. – XVII a. viduryje Ispanijoje skambėjusią muziką. Tai pereinamojo laikotarpio – iš Renesanso į Baroką – įvairių autorių kūriniai, skambėję Ispanų karalių ir didikų dvaruose.
 
Nuo pat įkūrimo 1987 m. ansamblis „Capella de Ministrers“, vadovaujamas Carleso Magranerio, atliko svarbų tiriamąjį ir muzikologinį darbą, susitelkdamas į muzikinį ispanų paveldą nuo Viduramžių iki XIX amžiaus. Ansamblis suteikia galimybę patirti istorinį tikslumą, muzikinį jautrumą ir turi didžiulį norą visa tai perduoti žiūrovams.
 
Koncerte atskleidžiama Ispanijos muzikos raida nuo 1500 iki 1650 metų. Tam pasitelkiami skirtingi autoriai ir dainų knygos – nuo garsiojo „Concionero de Palacio“ iki „Sablonaros“, nuo Luyso de Milano iki Mateo Romero, dvaro repertuaro, muzikos teatrui ar minimos ispanų literatūros grando Miguelio de Cervanteso kūriniuose, kurie yra neišsemiamas XVI a. ir XVII a. pradžios Ispanijos muzikos, su ja susijusių papročių, šokių pažinimo šaltinis. Visas pasirodymas – tai muzikinių elementų rinkinys, kuris išryškina teatrinius veiksmus, susieja dramatiškas scenas arba iliustruoja veikėjus, kurių daugelis yra muzikantai. 
 
Koncerto programa.
 
Renginys nemokamas, maloniai prašome registruotis.
 

 

Publikuota: 2023-12-01 16:01 Atnaujinta: 2023-12-02 11:22
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika