Violeta Urmana ir Alfredo Nigro Gala koncertas PAKEISTAS į Kostas Smoriginas ir Justina Gringytė Gala koncertas

Renginio data: 2022m.Liepos0722 d.21:00 - 23:00 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didysis kiemas
Aktualu iki 2022-07-22
Renginio tipas:
Festivaliai
Renginio tipo nr.:
9

Atnaujinta 2022 07 19

Dėl operos dainininkės Violetos Urmanos ligos keičiasi festivalio „Midsummer Vilnius“ uždarymo Gala koncerto solistai. Dainininkė apgailestauja dėl itin retai pasitaikančio koncerto atšaukimo bei ištikusio peršalimo, kuris turi įtakos balso stygoms.

Turimi bilietai į liepos 22 d. Gala koncertą su Violeta Urmana ir Alfredo Nigro galios festivalio uždarymo koncertui, kuriame – klasiškas operos dainininkų Kosto Smorigino ir Justinos Gringytės duetas kartu su Lietuvos kameriniu orkestru, diriguojamu maestro Modesto Pitrėno.

Norintys grąžinti pirktą bilietą ir atgauti pinigus turi užpildyti grąžinimo formą: https://www.bilietai.lt/lit/ticket-refund-application

Prašymai priimami iki 2022 m. liepos 21 dienos 18:00.

---

„Geriausi lietuviški balsai, mūsų vokalinį meną garsininantys visame pasaulyje - Kostas Smoriginas ir Justina Gringytė suteiks mums festivalio uždarymo vakarą nepakartojamų, jaudinančių akimirkų. Esu jiems dėkingas už jų neįtikėtiną reakciją į pakitusius planus, gerą valią ir profesionalumą“,  - sako uždarymo koncerte Lietuvos kameriniam orkestrui diriguosiantis Modestas Pitrėnas.

Pasaulinio garso mecosopranas Justina Gringytė yra baigusi Jette Parker jaunųjų menininkų programą Karališkajame operos teatre Covent Garden,  2015 m. Tarptautiniuose operos apdovanojimuose ji buvo pripažinta Metų jaunąja dainininke, pelniusi aukštų įvertinimų už „stulbinančią techniką” (The Times) ir „griausmingai galingą balsą" (The Telegraph). Šių metų sezone ji dainuoja Maddalenos „Rigoletą” Paryžiaus nacionalinėje operoje (Opéra national de Paris) ir Amneris „Aidą” Izraelio operoje. Ji taip pat atlieka Mahlerio Simfoniją Nr. 2 „Prisikėlimas” su Euskadiko orkestru ir dainuoja Corigliano „Vieną saldų rytą” akomponuojant Lietuvos nacionaliniam simfoniniam orkestrui.

Bosas-baritonas K. Smoriginas studijavo Londono Karališkajame muzikos koledže ir Benjamino Britteno operos mokykloje („Royal College of Music & Benjamin Britten Opera School“); stažavosi Londono karališkojoje operoje Covent Garden. 2019m. baigė magistrantūros studijas VDU Muzikos akademijoje. Dainuoja pagrindines partijas garsiausiuose Europos teatruose (Didžiojoje Britanijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Belgijoje), taip pat JAV, Venesuelos, Čilės, Kinijos bei daugelio kitų pasaulio teatrų scenose.

---

Finaliniame „Midsummer Vilnius’22“ festivalio vakare – bežadis gryno talento patyrimas. Valdovų rūmų Didžiajame kieme skambės neprilygstamos pasaulinio garso operos solistės, Lietuvos operos primadonos Violetos Urmanos balsas duetu su italų tenoru Alfredo Nigro. Tai rafinuota ir subtili tobulos dermės dueto programa.

Jau beveik tris dešimtmečius pasirodanti garsiausiuose pasaulio teatruose, V. Urmana yra itin pripažinta koncertų ir rečitalių dainininkė, atliekanti G. Mahlerio, R. Strausso, A. Schoenbergo, H. Berliozo, R. Wagnerio ir G. Verdi muziką garsiausiose Europos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Izraelio ir Japonijos koncertų salėse, bendradarbiaujanti su talentingiausiais dirigentais ir solistais. V. Urmana dėl įtempto koncertų grafiko Lietuvos scenoje pasirodo gana retai, todėl šis pasirodymas – išskirtinė galimybė su visų mylima soliste susitikti gyvai.

Įspūdingame klasikinės muzikos koncerte taip pat gros Modesto Pitrėno diriguojamas Lietuvos kamerinis orkestras.
V. Urmana yra pelniusi daugybę apdovanojimų: Londone – Karališkosios filharmonijos apdovanojimą dainininkams, Vienoje – Austrijos „Kammersaengerin“ titulą. 2014 m. Italijos prezidentas ją apdovanojo ordinu „Stella d’Italia“. Lietuvoje jai suteiktas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordinas, o 2020 m. ji apdovanota ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro didžiuoju kryžiumi.

V. Urmana pasaulyje pripažinta kaip viena ryškiausių dabarties dainininkių – įvertinta ne tik kaip mecosopranas, bet ir kaip dramatinis sopranas. 2021 m. kritikės Irmos Foletti ištrauka (iš Anaclase.com): „Violetos Urmanos įkūnyta R. Strauso Klitemnestra pavergė publiką. Karjerą pradėjusi kaip mecosopranas, vėliau dainavusi soprano partijas, o dabar vėl sugrįžusi prie mecosoprano tesitūros, lietuvių dainininkė išsaugojo savo milžiniškas vokalines galimybes ir kokybę, naudodama platų savo diapazoną, taip pat išraiškingumą, kuris kiekvienam žiūrovui sukelia šiurpulius, jai pasitelkus savo gilų žemo registro skambesį.“

V. Urmana yra nuolatinė didžiausių pasaulio operos teatrų – Niujorko „Metropolitan Opera“, Madrido „Teatro Real“, Barselonos „Gran Teatre del Liceu“, Paryžiaus nacionalinės operos, Berlyno „Deutsche Oper“, Vienos valstybinės operos, Milano „Teatro alla Scala“, Londono Karališkojo operos teatro, taip pat Bairoito, Zalcburgo, „Aix-en-Provence“, Edinburgo festivalių bei „BBC Proms“ viešnia ir pripažinta UNESCO menininkė.

Italų tenoras A. Nigro dainuoja Milano „Teatro alla Scala“, Madrido „Teatro Real“, Neapolio „Teatro San Carlo“, Paryžiaus nacionalinėje operoje, Sevilijos „Teatro de la Maestranza“ ir kt. teatruose bei koncertų salėse. A. Nigro pasirodė prestižiniame Šuberto festivalyje Švarcenberge (Austrija), Romos „Santa Cecilia“ auditorijoje, Paryžiaus Eliziejaus laukų teatre, Toronto operos festivalyje, Tokijuje, Kiote, Madride bei Vilniaus operos festivalyje, diriguojant žymiausiems pasaulio dirigentams.

Organizatorė – Všį „Baleto teatras"

 

Publikuota: 2022-04-14 17:32 Atnaujinta: 2022-07-19 15:23
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika