LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS ATKŪRIMO DIENA VALDOVŲ RŪMUOSE

Renginio data: 2022m.Kovo0311 d.10:00 - 18:00 Visi renginiai
Valdovų rūmai
Aktualu iki 2022-03-11
Renginio tipas:
Kultūros renginys
Renginio tipo nr.:
30

Šventinė bilieto kaina – 2 eurai

Archeologiniai tyrimai buvusių Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmų teritorijoje buvo pradėti Sąjūdžio laikais, kai Lietuva brendo savosios Nepriklausomybės atkūrimui. Simboliška, kad drauge su atgimstančia Nepriklausomybe iš nebūties buvo sugrąžinti ir gausūs bei vertingi ženklai, bylojantys apie mūsų šalies praeitį. Laisvės metais nuspręsta atkurti Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmus – kaip istorinio valstybingumo ir atgimusios Nepriklausomybės simbolį. Kviečiame vilniečius ir miesto svečius susipažinti su muziejumi, įkūnijančiu ir sujungiančiu Lietuvos praeitį, dabartį ir ateitį.


PROGRAMA

10.00–18.00 val.

Tarptautinė paroda „Baroko skulptūros mistika: Johanas Georgas Pinzelis ir kiti XVIII a. Lvovo meistrai“ (IV maršrutas)

Palaikydami už savo tėvynės ir valstybės suverenitetą bei teritorinį vientisumą kovojančią Ukrainą, kviečiame susipažinti su unikaliu jos kultūros paveldu – šiandienės Vakarų Ukrainos teritorijoje susiformavusiu, suklestėjusiu ir paplitusiu savitu vėlyvojo Baroko skulptūros fenomenu. Parodoje pristatomos skulptūros bei atskleisti jų istoriniai ir kultūriniai kontekstai liudija, kokia turtinga, gili ir daugiasluoksnė yra šios šalies kultūra, taip pat skatina giliau apmąstyti Lietuvos ir Ukrainos kultūros ir istorijos jungtis.
Daugiau informacijos

Su muziejaus lankytojo bilietu


10.00–18.00 val.

„Virtuali kelionė laiku“ (I maršrutas)

Virtualus istorinės realybės atkūrimas: Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijos raida XIIIXXI amžiuje.

Su muziejaus lankytojo bilietu + 2 eurai kasoje


10.00–18.00 val.

Dr. Prano Kiznio paveikslų galerija (II maršrutas)

III manieristinėje antikameroje eksponuojami mecenato dr. Prano Kiznio muziejui dovanoti arba perduoti saugoti Gotikos, Renesanso ir Baroko epochų italų dailininkų darbai. Istorinės galerijos tradiciją kuria bibliniai siužetai, privačiam pamaldumui skirti Švč. Mergelės Marijos su Kūdikiu ir kenčiančio Jėzaus atvaizdai, šventųjų paveikslai, architektūrinės kompozicijos, peizažai.

Su muziejaus lankytojo bilietu


11.00, 13.00 val.

Edukacinis užsiėmimas „Laisvės būgneliai“

Minėdami Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną Valdovų rūmuose, kviečiame šeimas su vaikais pasigaminti spalvingą būgnelį-tambūriną. Jį dekoruosime trispalviais žvangučiais ir dažais. Tegul suskamba laisvė!
Daugiau informacijos

Su registracija ir muziejaus lankytojo bilietu


12.00, 14.00 val.

Edukacinės dirbtuvės „Su Vyčiu per amžius!“

Laisvės metais atkurti Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai tapo istorinio valstybingumo ir atgimusios Nepriklausomybės simboliu. Čia kaip niekur kitur puikiai tarpusavyje dera ir skirtingų laikotarpių valstybės ženklai. Istoriniai Vyčio atvaizdai, perkelti ant šiuolaikinių medžiagų, atgis mažose vėliavose.
Daugiau informacijos

Su registracija ir muziejaus lankytojo bilietu


11.00, 12.00, 15.00 val.

Ekskursijos „Valdovų rūmai – istorinio valstybingumo ir atgimusios Nepriklausomybės simbolis“ (muziejaus ekspozicijos)

Gidų vedamos apžvalginės ekskursijos, supažindinančios su muziejaus ekspozicijomis, atskleidžiančiomis Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijos istoriją ir jos sąsajas su istoriniu valstybingumu. Taip pat sužinosite, kaip ir kodėl, atkūrus Nepriklausomybę, buvo nuspręsta atkurti ir Valdovų rūmus, kokia šio projekto simbolinė reikšmė bei mokslinė, pilietinė, pažintinė ir kultūrinė vertė. Daugiau informacijos (sulinkinti su kalendoriumi)
Daugiau informacijos

Su registracija ir muziejaus lankytojo bilietu


Lankantis muziejaus ekspozicijose vyresniems nei 6 metų amžiaus lankytojams privaloma dėvėti medicinines, nosį ir burną apsaugančias kaukes! 

Publikuota: 2022-03-08 10:28 Atnaujinta: 2022-03-08 16:36
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika