Vieša paskaita su muzikinėmis iliustracijomis „Skambantys eksponatai“

Renginio data: 2017m.Sausio0131 d.18:00 - 19:30 Visi renginiai
Valdovų rūmai
Aktualu iki 2017-01-31
Renginio tipas:
Kultūros renginys
Renginio tipo nr.:
30

Paprastai parodose matome statiškus eksponatus, sudėliotus vitrinose. Tačiau šioje ypatingoje paskaitoje galėsite išgirsti, kaip vienas iš eksponatų prabyla. O tai, ką išgirsite, praturtins tiek protą, tiek ir širdį gyvai atliekama Renesanso bei Baroko epochų muzika, iliustruojančia pasakojimą apie tų epochų muzikinį kultūrinį paveldą. Galėsite ne tik pasimėgauti retais muzikiniais garsais, bet ir, ko gero, pirmą kartą išgirsti tokius žodžius kaip „koncertistai“ bei „ripienistai“, ir kad, pavyzdžiui, alto balsas reiškia „aukštesnis balsas“.

Renginį veda klavesino ir vargonų virtuozas, Valdovų rūmų muziejaus muzikinių edukacinių užsiėmimų vedėjas Vilimas Norkūnas. Taip pat dalyvauja senosios muzikos vokaliniai ansambliai „In campo aperto“ ir „Ignis“.


Renginyje pristatomas parodos eksponatas
Leidinys „Reliqviae sacrorvm concentvvm Giovan Gabrielis, Iohan-Leonis Hasleri, utrisq; praestantissimi Musici...“ Tai sakralinės muzikos rinkinys, kurį sudaro Džovanio Gabrielio (Giovanni Gabrieli, apie 1557–1612), Hanso Leo Haslerio (Hans Leo Hassler, 1564–1612) ir kitų kompozitorių sukurti motetai, skirti 6–19 balsų chorui. Muziejaus turimas egzempliorius išleistas Niurnberge 1615 m. ir yra skirtas penktajam balsui.


Po renginio klausytojai maloniai kviečiami aplankyti parodą.

Renginys nemokamas, tačiau prašom iš anksto registruotis paspaudus šią nuorodą.

Organizatoriai pasilieka teisę keisti renginio datą ir dalyvius.

Publikuota: 2017-01-13 15:40 Atnaujinta: 2017-01-13 15:56
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika