Senosios muzikos ir šokio spektaklis „Šv. Genezijaus trupė keliauja į Europą“

Renginio data: 2023m.Gruodžio1228 d.19:00 - 20:15 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2023-11-06
Spektaklio kūrėjai ansamblis „Camerata dei Folli“
 
Nerijus Masevičius (vokalas)
Jūratė Širvytė (šokis)
Modestas Vaitkevičius (vaidyba)
Agnese Kaninņa (barokinis smuikas, Latvija)
Ieva Baublytė (išilginės fleitos, gotikinė arfa)
Vytautas Dovydauskis (klavesinas)
Saulius S. Lipčius (liuto forte, barokinė gitara)
Martin Daniel Zorzano (viola da gamba, Meksika)
 
Idėjos autorė Jūratė Širvytė
Režisierius Adrian Schvarzstein (Ispanija)
 
Šv. Genezijaus trupė yra realios XVI a. pabaigoje – XVII a pradžioje gyvavusios commedia dell’arte trupės Compagnia dei Comici Gelosi įsikūnijimas, atskleidžiantis jos kūrybinius kulisus. Šokio spektaklyje senosios muzikos ansamblis Camerata dei Folli pristato garsiosios Gelosi artistų trupės meninę virtuvę ir nūdienos žiūrovui primena charakteringus commedia dell’arte žanro elementus, užmirštus šiuolaikiniame teatre – improvizaciją, komedijos galią, interakciją, lankstumą bei beribę pagarbą žiūrovui. Compagnia Gelosi buvo viena garsiausių savo meto teatro trupių, keliavusių po visą Europą bei pelniusių net Prancūzijos karaliaus Henriko III malonę. Šv. Genezijaus artistai – tarsi Gelosi trupės aidas, kuriame nuskambės žymiųjų aktorių, trupės vadovų sutuoktinių Isabellos bei Francesco Andreini’ių istorija. Pagrindinė artistų kūrybą lydinti tema – teatras ir publika, o vienintelis tikslas – patenkinti žiūrovą, kupiną atsineštų su savimi lūkesčių elitinės senosios muzikos ir šokio žanro profesionalams. Šios trupės artistai nevengia klaidų, nukrypimų nuo scenarijaus, veliasi į tarpusavio santykius scenoje, tuo negailestingai nuversdami nuo pjedestalo artisto mitą. Menininkai kuria klišes ir čia pat jas sulaužo, taip kvestionuodami senosios muzikos žanro elitiškumą ir išskirtinumą.
Spektaklio dramaturgija išryškina italų, prancūzų, ispanų, anglų baroko muzikos stilistinius skirtumus, o komiškumas ir saviironija priartina atlikėją prie žiūrovo.

Mokiniams, studentams, senjorams ir neįgaliesiems taikomos nuolaidos (vietų su nuolaidomis skaičius ribotas!). Bilietai brangs.
Koncertai vyksta Valdovų rūmų Didžiojoje renesansinėje menėje. Dalis koncertų su pertrauka. Vėluojantys klausytojai bus įleidžiami tik pertraukos metu.
Maloniai prašome į koncertą nesivesti ikimokyklinio amžiaus vaikų. Juos su visa šeima kviečiame į edukacinius užsiėmimus Valdovų rūmuose.
Renginiai fotografuojami.
 
 

Susiję įrašai

Naujienos

Kalėdos Valdovų rūmuose 2023

20231108

Gruodžio 28–31 dienomis Valdovų rūmų muziejus kviečia į šventinį koncertų ciklą. Tokie puošnūs, įdomiausius muzikos atlikėjus pristatantys koncertai yra tapę Valdovų rūmų muziejaus tradicija. 

Plačiau

Publikuota: 2023-11-06 09:58 Atnaujinta: 2023-11-10 16:04
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika