Istorinio filmo „Karalienė Joana Pamišėlė“ (rež. Vicente Aranda) peržiūra

Renginio data: 2023m.Rugsėjo0913 d.17:00 - 19:00 Visi renginiai
Valdovų rūmų Renginių salė
Aktualu iki 2023-09-13
Filmas apie meilę ir sostų karus Renesanso laikų Ispanijoje ir Europoje
 
Ispanijos Karalystės ambasada kviečia į nemokamą istorinio filmo „Karalienė Joana Pamišėlė“ (rež. Vicente Aranda) peržiūrą. Filmas – dovana Lietuvos žiūrovams, taip pažymint Ispanijos Karalystės pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai. 
 
Filmas bus rodomas ispanų kalba, su anglų k. subtitrais.
 
2001 m. sukurtas meninis filmas „Karalienė Joana Pamišėlė“ nūdienos europiečiui atskleidžia intriguojantį pasakojimą apie beprotišką meilę ir sostų karus Renesanso laikų Ispanijoje bei Europoje. Ši istorija reikšminga ir daugeliui Europos monarchų, tarp jų ir Lietuvos valdovams Jogailaičiams, dėl vėliau užgimusios giminystės su valdančiąja Ispanijos dinastija.
 
Joana Pamišėlė (Juana I de Castilla, 1479–1555) – kas ši nelaiminga moteris ir tragiško likimo valdovė? Kodėl trys jai artimi vyrai – tėvas, Aragono karalius Ferdinandas II (Fernando II de Aragon), jos sutuoktinis, Nyderlandų kunigaikštis Pilypas I Gražusis (Felipe II de Castilla, Felipe el Hermoso), ir sūnus, Ispanijos karalius Karolis I (Carlos I Habsburgo), vėliau tapęs Šventosios Romos imperatoriumi Karoliu V – teisėtą ir pirmąją suvienytos Ispanijos karalienę vadino pamišėle? Vėliau istorikai patvirtino, kad gandai apie karalienės Joanos keistą elgesį ir ligą buvo skleidžiami būtent iš šių artimiausių valdovės vyrų aplinkos...
 
Ispanijos karalienė Joana Pamišėlė ir Pilypas Gražusis susilaukė šešių atžalų. Vienas iš jų sūnų – Ferdinandas I Habsburgas (Fernando I Habsburg) – net dvi dukras – Kotryną Habsburgaitę ir Elžbietą Habsburgaitę – ištekino už Lietuvos ir Lenkijos valdovo Žygimanto Augusto (1544/1548–1572).
 
Filmo peržiūra – nemokama, maloniai prašome registruotis iš anksto čia.
Publikuota: 2023-09-07 17:53 Atnaujinta: 2023-09-11 14:41
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika