Koncertas „Skrodžiant Raudonąją jūrą“

Renginio data: 2023m.Rugsėjo0909 d.14:00 - 15:15 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2023-09-09
Viduramžių muzika, švenčianti sugrįžimą iš egzilio
 
Koncertas vaikams ir visai šeimai
 
Magister Petrus, vadovas Mauricio Molina (Ispanija)
Ariel Hernández – balsas
Anja Kolarič – vielė
Enrique Pastor – čitola
Raúl Lacilla – dūdmaišis
Mauricio Molina – perkusija
 
Viduramžių krikščionis sužavėjo Senojo Testamento pasakojimas apie hebrajų pavergimą Egipte, jų iškeliavimą į Pažadėtąją žemę ir Raudonosios jūros perėjimą. Taip yra dėl to, kad ši istorija buvo laikoma simboliu žmogaus išvarymo iš Rojaus ir jo galutinio sugrįžimo į malonę per krikštą ir Jėzaus pripažinimą Mesiju. Visų pirma, sugrįžimas iš tremties – Raudonosios jūros perėjimas – buvo švenčiamas džiaugsmingai giedant ir šokant bažnyčiose per didžiąsias šventes. Koncerto metu ansamblis „Magister Petrus“ atliks šią šventinę muziką ir pasidalins Viduramžių gyvos muzikos atlikimo tradicija.
 
Ispanų ansamblis „Magister Petrus“ rekonstruoja romaninio ir ankstyvojo gotiškojo periodo muzikos atlikimą. Vadovaujami muzikologo Mauricio Molinos, atlikėjai savo programą rengia remdamiesi pirminiais muzikos, ikonografijos ir literatūros šaltiniais.
 
Koncerto programėlę galima atsisiųsti čia
Daugiau informacijos čia
Publikuota: 2023-09-05 17:05 Atnaujinta: 2023-09-08 12:59
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika