Giovanni Battista Pergolesi (1710–1736) „Livietta e Tracollo“

Renginio data: 2023m.Kovo0325 d.18:00 - 19:30 Visi renginiai
ATLIKĖJAI
Karolina Parmas (sopranas) – Livjeta
Arūnas Maliukas (bosas-baritonas) – Trakolas
Justina Kaminskaitė (sopranas) – klausytoja
 
REŽISIERIUS – Rokas Lažaunykas
 
BAROKO MUZIKOS ATLIKĖJŲ ANSAMBLIS
Eglė Rudokaitė (klavesinas, basso continuo)
Marianna Puriņa (barokinis smuikas)
Eglė Ramuckytė (barokinis smuikas)
Elīza Čaša (barokinė violončelė)
 
Šis komiškos operos pastatymas – tai jaunųjų kūrėjų, pirmosios Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Baroko operos alumnų kartos flirtas su opera seria ir intermezzo žanrais. Vakaro ašis – Lietuvoje retai atliekama Giovannio Battistos Pergolesio opera „Livjeta ir Trakolas“ (Livietta e Tracollo), kurioje pasakojama vitališko avantiūristo Trakolo ir vylingos gudrios gražuolės Livjetos meilės istorija. Tik šį kartą, priešingai XVIII a. tradicijai, ne trumpas komiškas spektaklis taps ilgos operos pertrauka, o rimtosios operos ištraukos įrėmins intermediją.
 
Meistriški Baroko epochos kompozitoriai paliko mums neaprėpiamus muzikinio paveldo klodus. Šių dienų atlikėjų užduotis – bandyti atkurti Baroko operą, tačiau sykiu neišvengiamai kurti ją iš naujo. Net ir siekiant tęsti tradicijas, šiuolaikinio žmogaus rankose gimsta naujos atlikimo formos, įsitvirtina dabarčiai aktualūs raiškos būdai – nekinta tik išmanus santykis su turima medžiaga. Sceninių sprendimų visuma leidžia apčiuopti nekintamą ašį, kur susijungia retorika, muzikos kalbos universalumas ir atlikimo kokybė.
 
 
Renginys nemokamas, būtina registruotis iš anksto.
 

 
Festivalį finansuoja
Publikuota: 2023-03-17 15:01 Atnaujinta: 2023-04-18 12:13
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika