„Bachas metro“ („Bach in the Subways“) 2023

Renginio data: 2023m.Kovo0324 d.18:00 - 19:00 Visi renginiai
Valdovų rūmų Lankytojų vestibiulis
Aktualu iki 2023-03-25
Jungdamasis prie pasaulinės iniciatyvos „Bachas metro“ („Bach in the Subways“), kuri skirta švęsti 338-ąjį Johanno Sebastiano Bacho gimtadienį, Valdovų rūmų muziejus kviečia į netikėtą Baroko epochos muzikos ir šiuolaikinio šokio performansą Lankytojų vestibiulyje.
 
 
Dalyvauja
KAROLINA PARMAS (baroko vokalas)
JANA ZARIŅA (klavesinas, Latvija)
ANA NOVICKAJA (šokis)
 
Performansas „PLAY, SING, DANCE pop-up“ – tarsi Baroko muzikos refleksija šiuolaikiniame šokyje, kuriame susipina Baroko epochos vokalinė-kamerinė muzika ir šiuolaikinio šokio improvizacijos. Tai dviejų meno šakų kūrybinė sintezė. Šiam projektui susiburs Jana Zariņa (klavesinas, Latvija), Karolina Parmas (sopranas, Lietuva) ir Ana Novickaja (šiuolaikinis šokis, Lietuva). Atlikėjas vienija noras ieškoti naujų meninės raiškos formų ir efektingų priemonių, kurios leistų įdomiai pateikti profesionalųjį meną visuomenei. Senosios muzikos diktuojami pulsas, ritmika ir harmonijos subtilybės reflektuojami šiuolaikinio šokio atlikėjos. Šiuo pasirodymu atlikėjos siekia parodyti, kad profesionalumas išlaisvina žmogų. Daugybė valandų nuoseklaus darbo atsiperka – žmogus, išlavinęs techninius savo srities įgūdžius ir elementus, gali laisvai improvizuoti, kurti naujas idėjas, produktus. Improvizacija yra Baroko muzikos atlikimo siekiamybė – tikroji kūrybinė laisvė ir meistriškumo šerdis. Tai galimybė išvysti, analizuoti ir įvertinti šią netikėtą dviejų laike vienas nuo kito nutolusių kultūrinių laukų sąveiką. Pasirodyme skambės viduriniojo ir vėlyvojo Baroko kompozitorių muzika, lydima jos inspiruoto šiuolaikinio šokio.
 
 
Renginys nemokamas. 
 

 
Festivalį finansuoja 
Publikuota: 2023-03-09 17:38 Atnaujinta: 2023-04-18 13:08
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika