Koncertas „Ir tas kelias, kaip sapnas“

Renginio data: 2022m.Lapkričio1117 d.19:00 - 20:30 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2022-11-17
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

A T L I K Ė J A I
Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO, meno vadovas Gediminas Gelgotas (Lietuva)
Petras Vyšniauskas (saksofonas, Lietuva)
Aleksandra Žvirblytė (fortepijonas, Lietuva)
VU choras „Pro musica“, meno vadovė – Rasa Gelgotienė (Lietuva)


Dešimtmetį švenčiantis Tarptautinis M. K. Čiurlionio muzikos festivalis pristato ypatingą koncertą. Pripažinimą pelnęs jaunosios kartos lietuvių kompozitorius Gediminas Gelgotas (gim. 1986) jubiliejaus proga pristatys specialiai festivaliui sukurtą koncertinę programą „Ir tas kelias, kaip sapnas“, kurioje autorinė jo kūryba susijungs su M. K. Čiurlionio muzikinio palikimo interpretacijomis bei improvizacijomis.
 
Vientisą valandos trukmės kompoziciją atliks Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO. Tai nuolat užsienyje Lietuvos vardą garsinanti styginių instrumentų grupė, žinoma dėl savo patrauklių ir originalių pasirodymų, atliekanti progresyviąją klasikinę muziką mintinai, savo pasirodymuose stebinanti aukščiausio lygio styginių instrumentų meistriškumu ir minimalistiniais vizualiaisiais scenos efektais. Prie NIKO scenoje prisijungs ir kiti pripažinti atlikėjai – Lietuvos nacionalinės premijos laureatas, saksofonininkas Petras Vyšniauskas, pianistė, profesorė Aleksandra Žvirblytė ir choras „Pro musica“. 


Daugiau informacijos apie X tarptautinį M. K. Čiurlionio muzikos festivalį – www.klasika.org


Pirkdami bilietą į koncertą, neprieštaraujate, kad renginys būtų fotografuojamas ir (arba) filmuojamas, o vaizdinė medžiaga viešinama VšĮ „Klasika LT“ internetinėje svetainėje, socialiniuose tinkluose ar žiniasklaidoje.

Publikuota: 2022-09-23 14:06 Atnaujinta: 2022-10-27 12:20
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika