„Tarsi Vilnius“ – audiovizualinis miesto koliažas

Renginio data: 2022m.Liepos0715 d.21:00 - 23:00 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didysis kiemas
Aktualu iki 2022-07-15
Renginio tipas:
Festivaliai
Renginio tipo nr.:
9

Šeštąjį festivalio vakarą Valdovų rūmų Didysis kiemas pažirs į koliažą. Premjerinis originalaus formato kūrinys sujungs Eitvydo Doškaus kinematografiją, Pauliaus Kilbausko bei Vyginto Kisevičiaus garso kompozicijas ir choro „Bel Canto“ bei orkestro (dir. Modestas Pitrėnas) gyvai atliekamą muziką bei dokumentinius kino kadrus.

Kiek žmonių, tiek Vilniaus veidų. Miestas, kurį iki skausmo pažįstate, kitiems rodo visai kitokį veidą, kalba jums negirdėtais balsais. Verta suabejoti – „ar tai Vilnius?“ – ir patirti unikalią meninę sostinės interpretaciją. Vaizdų ir garsų emocijų veikiami ryškėjantys miesto bruožai kadras po kadro, taktas po takto kurs autentišką audiovizualinį Vilniaus portretą: šiandieninį, istorinį, nuolat kintantį.

Vienas žymiausių šiandienos lietuvių kino operatorių E. Doškus išsiskiria ypatingu meniniu įžvalgumu. Jo kuriamų vaizdų estetikai būdingos kruopščios šviesos ir spalvų spendimų paieškos bei daugiaprasmiai peizažai. Su Šarūnu Bartu, Deimantu Narkevičiumi, Emilija Škarnulyte ir kitais pasaulyje pripažintais kino bei videomeno kūrėjais bendradarbiaujančio operatoriaus darbai įvertinti „Sidabrine gerve“ ir „Ąžuolu“ – pagrindiniu Lietuvos kino operatorių prizu. E. Doškaus nufilmuoti filmai ne kartą rodyti Kanų, San Sebastiano ir kituose prestižiniuose tarptautiniuose kino festivaliuose.

Kompozitorių P. Kilbausko ir V. Kisevičiaus duetas puikiai pažįstamas ir melomanams, ir sinefilams. Į istoriją įėję kaip legendinių muzikinių reiškinių, tokių kaip grupė „Empti“ ar „Kurak“, vėliavnešiai, šiuo metu kompozitoriai daugiausia dėmesio skiria garso takelių kino filmams kūrybai. „El Padre Medico“ (rež. Vytautas Puidokas), „Čia buvo Saša“ (rež. Ernestas Jankauskas) ir „Spoguli Spoguli“ (rež. Laila Pakalnina) – tik keletas P. Kilbausko ir V. Kisevičiaus darbų kine pavyzdžių. Dueto kompozicijos puikuojasi ir aukščiausių Lietuvos kino apdovanojimų „Sidabrinės gervės“ sąrašuose – ne tik nominantų, bet ir laureatų.

Choras „Bel Canto“ (meno vadovas dr. Egidijus Kaveckas) – tai mišrus nepriklausomas choras, pelnęs Didįjį prizą „InCanto Mediterraneo“ chorų konkurse Italijoje (2019), aukso medalį Pasaulio chorų olimpiadoje (2014), taip pat dalyvavęs prestižiniuose chorų konkursuose Busane (Pietų Korėja), Tolosoje ir Torevjechoje (Ispanija). Choras „Bel Canto“ tapo pirmuoju Lietuvos choru, pristačiusiu oficialų kanalą „YouTube“ ir publikavusiu savo muziką „Spotify“, „Apple Music“ ir „Amazon Music“. 2016 m. choras pirmą kartą šalies chorinės muzikos istorijoje surengė bendrą projektą su vienu garsiausių pasaulyje kompozitorių ir dirigentų, „Grammy“ laureatu, TED pranešėju, „Virtual Choir“ autoriumi Ericu Whitacre’u. 2018 m. choras „Bel Canto“ įgyvendino ambicingiausią choro istorijoje „Open to the World“ muzikinį projektą. Septyniuose ciklo koncertuose choras pasirodė kartu su garsiausiais pasaulyje šiuolaikiniais kompozitoriais E. Whitacre’u ir Olu Gjeilo’u, geriausiais Švedijos chorais „Svanholm Singers“ ir „Sofia Vokalensemble“, elitiniu vokaliniu ansambliu „VOCES8“ (Jungtinė Karalystė) ir šveicarų choru „Männerstimmen Basel“. Choro „Open to the World“ koncertus gyvai stebėjo 3 500 žiūrovų, o informacija apie projektą pasiekė šimtus tūkstančių šalies gyventojų.

Organizatorė – Všį „Baleto teatras"

Publikuota: 2022-04-14 17:07
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika