Katalogo „RADVILOS. Kunigaikščių istorija ir paveldas“ pristatymas Knygų mugėje

Renginio data: 2022m.Vasario0224 d.15:00 - 16:00 Visi renginiai
Aktualu iki 2022-02-24
Renginio tipas:
Vieša paskaita
Renginio tipo nr.:
19

Vilniaus knygų mugėje kviečiame susitikti su katalogo „RADVILOS. Kunigaikščių istorija ir paveldas“ kūrėjais ir svečiais!
Renginys vyks Konferencijų salėje 5.1.

„Šiame varde atpažįstama Lietuva“, – taip XVI amžiuje apie kunigaikščius Radvilas, pasiekusius savo galybės apogėjų, kalbėjo amžininkai. Tiek laiko, tiek ir erdvės skalėje sunku būtų atrasti Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės momentą ar kampelį, kuriame nebūtų palikusi savo pėdsako Radvilų giminė ir iškiliausi jos atstovai. Platus ir įvairialypis kunigaikščių Radvilų palikimas pristatomas monumentalios tarptautinės parodos „RADVILOS. Kunigaikščių istorija ir paveldas“ kataloge. Knygoje išsamiai atskleidžiami įvairūs teminiai ir kontekstiniai kunigaikščių Radvilų istorijos ir paveldo pjūviai, taip pat pristatomas jų nekilnojamasis paveldas. Leidinyje publikuojami straipsniai supažindina su Radvilų giminės istorija – jos ištakomis, klestėjimo ir didžiausios galios valstybėje laikotarpiu bei giminės įtakos saulėlydžiu. Taip pat pristatomas svarbiausias kunigaikščių Radvilų mecenuotas (ne)kilnojamasis paveldas.

Renginio metu bus kalbama tiek apie Radvilų giminės reikšmę Lietuvos istorijai, jos paveldo tyrimus, tiek apie šio paveldo išsaugojimą. Mintimis dalinsis kunigaikštis Motiejus Radvila, knygos sudarytojai ir straipsnių autoriai.

Katalogo pristatyme dalyvauja: kunigaikštis Motiejus Radvila, prof. Rimvydas Petrauskas, dr. Vydas Dolinskas, Marijus Uzorka;
Moderuoja: dr. Ramunė Šmigelskytė-Stukienė

Renginio metu privaloma dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius, priglundančius prie veido ir visiškai dengiančius nosį ir burną.

Publikuota: 2022-02-18 09:27 Atnaujinta: 2022-02-18 14:47
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika