Virtualus dr. Prano Kiznio paveikslų galerijos pristatymas

Renginio data: 2021m.Gegužės0518 d.18:00 - 18:45 Visi renginiai
Aktualu iki 2021-05-18
Renginio tipas:
Ekspozicijų atnaujinimai
Renginio tipo nr.:
8

Gegužės 18-ąją, Tarptautinę muziejų dieną, kviečiame sugrįžti į Valdovų rūmų muziejų, kur pasitiksime Jus visiškai atsigavę, saugūs ir atsinaujinę. Šios dienos proga 18.00 val. siūlome pasižiūrėti virtualų dr. Prano Kiznio paveikslų galerijos pristatymą.

Valdovų rūmų muziejaus ir supratingo mecenato dr. Prano Kiznio sutarimu ypač vertinga 23 paveikslų galerija, kurią sudaro garsių XIV–XVII a. Italijos dailininkų tapybos darbų rinkinys, nuo šiol muziejui kaip dovana neatlygintinai perduota saugoti ir eksponuoti tik jai skirtoje salėje.

Muziejaus antrojo maršruto „Atkurti istoriniai interjerai“ ekspozicijos III manieristinėje antikameroje įkurdinta nauja paveikslų galerija papuoš Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijos erdves (kaip mini rašytiniai šaltiniai, XVI–XVII a. Vilniaus rūmų vienoje ar keliose salėse buvo Jogailaičių ir Vazų dinastijų valdovų kaupta paveikslų galerija). Kartu ji taps įspūdingu estetiniu objektu Gotikos, Renesanso ir Baroko meno gerbėjams bei puikia edukacine erdve europiniam menui ir Lietuvos istorinėms kolekcijoms pažinti.

Kviečiame pasigrožėti naujos paveikslų galerijos bibliniais siužetais, privačiam pamaldumui skirtais Švč. Mergelės Marijos su Kūdikiu ir kenčiančio Jėzaus atvaizdais, šventųjų paveikslais, architektūrinėmis kompozicijomis, peizažais ir portretais, sukuriančiais ypatingą meno aurą muziejuje.

Dr. Prano Kiznio paveikslų galerija – virtuali ekskursija

Kviečiame dr. Prano Kiznio paveikslų galeriją aplankyti gyvai!

Apie galeriją plačiau

Publikuota: 2021-05-14 23:57 Atnaujinta: 2021-05-27 10:29
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika