Valdovų rūmų muziejaus leidinių pristatymai virtualioje Knygų savaitėje „Nerkime į knygas – jose atsiveria pasaulis“

Renginio data: 2021 m.Vasario0227 d.21:00 - 2021 m.Vasario0228 d.21:00 Visi renginiai
Aktualu iki 2021-02-28
Renginio tipas:
Knygos pristatymas
Renginio tipo nr.:
11

Baigėsi virtuali „Knygų savaitė“, kurios metu Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai pirmą kartą skaitytojams pristatė naujausius savo leidinius – keturis įspūdingų parodų katalogus. Valdovų rūmų muziejus pakvietė ne tik tapti vienais pirmųjų, turinčių galimybę susipažinti su katalogų turiniu, bet ir išgirsti katalogų tekstų autorių, sudarytojų, parodų koordinatorių mintis apie parodas, jų išskirtinumą ir reikšmę. Jei „Knygų savaitės“ metu neturėjote galimybės dalyvauti virtualiuose katalogų pristatymuose, kviečiame tai padaryti dabar!


PROGRAMA

 Virtualus parodos „Kariauti pratusi tauta. Lietuvių karinis elitas XIII–XIV a.“ katalogo pristatymas

Pokalbyje dalyvaujantys katalogo sudarytojas Valdovų rūmų muziejaus vyresnysis istorikas dr. Paulius Bugys, Lietuvos nacionalinio muziejaus archeologas dr. Gediminas Petrauskas, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos docentas dr. Manvydas Vitkūnas pristato ir aptaria unikalios parodos „Kariauti pratusi tauta. Lietuvių karinis elitas XIII–XIV a.“ katalogą. Diskusiją moderuoja dr. Ramunė Šmigelskytė-Stukienė (Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai).

Virtualų katalogo pristatymą galite stebėti čia.


Virtualus parodos katalogo „Istorija ir atmintis. Romano Borisovo akvarelės“ pristatymas

Maloniai kviečiame į kelionę po Rytų Prūsiją bei Lietuvos Didžiąją Kunigaikštystę, kurioje susipažinsite su unikaliu architektūros paveldu, išvysite senąsias bažnyčias ir koplyčias, rūmų ir pilių griuvėsius, skersgatvius bei kiemus. Jūsų bendrakeleiviais bus dailininkas Romanas Borisovas ir katalogo sudarytoja dr. Živilė Mikailienė. Pokalbį, kuriame išgirsite apie dailininko darbų užkulisius ir kūrimo procesą, moderuoja Marijus Uzorka (Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai).

Virtualų katalogo pristatymą galite stebėti čia.


Virtualus parodos katalogo „NUO SACRO IKI PROFANO. Giorgio Baratti dailės kolekcija iš Milano“ pristatymas

Visus meno mėgėjus maloniai kviečiame prisiminti Valdovų rūmų muziejuje 2020 m. surengtą parodą „Nuo SACRO iki PROFANO. Giorgio Baratti dailės kolekcija iš Milano“. Virtualiame pokalbyje kartu su jumis leidinį vartys katalogo sudarytoja Daiva Mitrulevičiūtė ir dr. Ramunė Šmigelskytė-Stukienė, jos pakvies susipažinti su europinės dailės paveldu – garsių XIV–XVIII a. Italijos dailininkų ir skulptorių kūriniais, kitų Europos šalių menininkų darbais.

Virtualų katalogo pristatymą galite stebėti čia.


Virtualus parodos katalogo „RADVILOS. Kunigaikščių istorija ir paveldas“ pristatymas

Įsijunkite virtualų pokalbį, kuriame pristatomas monumentalios tarptautinės parodos „RADVILOS. Kunigaikščių istorija ir paveldas“ katalogas. Prisiminti platų ir įvairialypį kunigaikščių Radvilų palikimą padės kunigaikštis Motiejus Radvila, Vilniaus universiteto rektorius prof. Rimvydas Petrauskas, Valdovų rūmų muziejaus direktorius dr. Vydas Dolinskas, viena iš katalogo sudarytojų Gintarė Džiaugytė. Pokalbį moderuoja Marijus Uzorka (Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai).

Virtualų katalogo pristatymą galite stebėti čia.


Daugiau informacijos apie leidinius ir kaip juos įsigyti rasite čia.

 

 

Publikuota: 2021-02-15 09:20 Atnaujinta: 2021-03-05 11:11
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika