Muzikinė pasaka šeimai VIDIMUS STELLAM („Matėme žvaigždę“)

Renginio data: 2020m.Gruodžio1227 d.16:00 - 16:30 Visi renginiai
Aktualu iki 2020-12-27
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

Valdovų rūmus jau kurį laiką galima lankyti virtualioje erdvėje, neišeinant iš namų. Šiuo ypatingu laikotarpiu muziejus savo lankytojams dovanoja išskirtines galimybes ir kviečia virtualiai klausytis Šventinių koncertų ciklo KALĖDOS VALDOVŲ RŪMUOSE 2020


Kviečiame pasiklausyti Šv. Kalėdų istorijos apie Kūdikėlio Jėzaus gimimą. Šį sakralų pasakojimą papildys advento ir Kalėdų laikotarpio grigališkojo choralo temų vargonų improvizacijos, gražiausios Viduramžių giesmės ir instrumentiniai kūriniai, taip pat kompozitorės Beatričės Baltrušaitytės originalios kompozicijos iš ciklo „Salve sancta Parens“ („Sveika, Šventoji Gimdytoja“). Muzikinę pasaką papuoš dailininkės Odetos Staponkutės-Juršėnienės koncertui sukurtos iliustracijos.

Virtualus koncertas bus tiesiogiai transliuojamas numatytu laiku Valdovų rūmų muziejaus paskyroje socialiniame tinkle„Facebook“: https://www.facebook.com/valdovurumai/live/

Atlikėjai
Ieva Gaidamavičiūtė – sopranas
Ieva Baublytė – gotikinė arfa, išilginės fleitos
Beatričė Baltrušaitytė – pozityviniai vargonai, būgnelis

Muzikinės pasakos ir originalių kompozicijų autorė
Beatričė Baltrušaitytė

Koncerto dailininkė
Odeta Staponkutė-Juršėnienė

Muzikinę pasaką seka
Ieva Gaidamavičiūtė
 

Beatričė Baltrušaitytė – kompozitorė, atlikėja, viena iš vokalinio ansamblio „In Campo Aperto“ įkūrėjų. Šis ansamblis Viduramžių muziką atlieka nuo 2013 m., nuolat gilina žinias bendradarbiaudamas su žymiausiais šių dienų Viduramžių muzikos specialistais ir atlikėjais – Dominique’u Vellard’u (ansamblis „Gilles Binchois“, Prancūzija), Jaan’u-Eik’u Tulve (ansamblis „Vox Clamantis“, Estija) ir kt. Už Lietuvoje mažai tyrinėtą XII–XIV a. Europos vienuolynų muzikos programos atlikimą ansamblis yra pelnęs aukso diplomą tarptautiniame chorų sakralinės, adventinės ir kalėdinės muzikos festivalyje bei konkurse „Cantate Domino“ (Kaunas, 2016). Ansamblis „In Campo Aperto“ yra pristatęs savo programas tarptautiniuose senosios ir sakralinės muzikos festivaliuose Lietuvoje ir užsienyje, rengia edukacines programas Lietuvoje.

Ieva Gaidamavičiūtė – senosios ir klasikinės muzikos atlikėja, aktyviai dalyvaujanti ir šiuolaikinės muzikos projektuose. Dainininkė yra aktyviai Lietuvoje ir užsienyje koncertuojančio senosios muzikos ansamblio „Canto Fiorito“ narė. Ji koncertavo muzikos festivaliuose Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Norvegijoje, Austrijoje, Vokietijoje, Italijoje, Rusijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Belgijoje ir kt.

Ieva Baublytė – senosios muzikos specialistė, atlikėja. Prestižiniame senosios muzikos institute Schola Cantorum Basiliensis (Šveicarija) baigė išilginės fleitos specialybę, mokėsi skambinti gotikine arfa, stažavosi meistriškumo kursuose Ispanijoje, Prancūzijoje, Šveicarijoje. Aktyviai koncertuoja Lietuvoje ir svetur su Šv. Genezijaus trupe, „Chiaroscuro“ bei kitais ansambliais. Kartu su Beatriče Baltrušaityte atlieka muzikines pasakas vaikams, veda senosios muzikos meistriškumo kursus Lietuvos moksleiviams ir pedagogams.

Projektą „Salve sancta Parens“ („Sveika, Šventoji Gimdytoja“)
finansuoja Lietuvos kultūros taryba


Kviečiame prisijungti prie Valdovų rūmų muziejaus virtualios bendruomenės ir sekti naujienas.

Gražių Jums švenčių ir likite saugūs!

Publikuota: 2020-12-23 13:47 Atnaujinta: 2020-12-23 15:09
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika