Koncertas „To see, to hear, to kiss, to die…“

Renginio data: 2020m.Rugsėjo0927 d.18:00 - 19:00 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2020-09-27
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

Britų salų muzika

Ansamblis Floridante (Estija / Jungtinė Karalystė)

Iris Oja – mecosopranas
Andrew Lawrence-King – barokinė arfa
Villu Vihermäe – viola da gamba
Saale Fischer – klavesinas

Prie Taline įsikūrusio ansamblio „Floridante“ prisijungus estų mecosopranui Iris Oja ir britų arfininkui Andrew Lawrence’ui-Kingui, koncerto programoje dėmesys telkiamas į meilę ir mirtį – į juos žvelgiama per XVI–XVII a. anglų kompozitorių akiratį.

Apie 1600-uosius, kai Italijoje dienos šviesą rengėsi išvysti naujas muzikos žanras – opera, Anglijos kultūros pasaulis išgyveno Elžbietos laikų aukso amžių. Būtent čia su Johno Dowlando (1563–1626) meilės daina „Ateik vėl, saldi meilė dabar kviečia“ ir prasideda ši muzikinė kelionė.

Pasikeitus dviem kartoms, pilietinis karas ir puritoniški parlamento įsakymai vienuolikai metų sustabdė visą kultūrinę veiklą. Tik 1660 m., į sostą grįžus karaliui Karoliui II, Karališkojoje koplyčioje buvo atkurtos muzikines tradicijos, vėl gavo darbo kompozitoriai, tarp jų Henris Purcellas (1659–1695), laikomas vienu didžiausių visų laikų anglų kompozitorių.


Festivalį rengia viešoji koncertinė įstaiga „Banchetto musicale“ ir Všį „Vilniaus festivaliai“
Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Vilniaus miesto savivaldybė


Visi festivalio koncertai nemokami, bet būtina išankstinė registracija.

Organizatoriai prašo Į koncertus nesivesti ikimokyklinio amžiaus vaikų. Juos su visa šeima kviečiame registruotis į koncertą vaikams ir visai šeimai, kuris vyks rugsėjo 20 d. 17 val. Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje, Savičiaus g. 15, Vilniuje.

Maloniai primename, kad pagal galiojančius Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimus renginyje privaloma dėvėti kaukes (arba veido skydelius), taip pat laikytis mažiausiai 1 m atstumo nuo kitų lankytojų.

Daugiau informacijos:
www.bmfestival.lt
www.facebook.com/bmfestival.lt

Publikuota: 2020-09-03 11:24
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika