„Erdvėlaivis Žemė“ (Spaceship Earth)

Renginio data: 2020m.Rugpjūčio0824 d.21:00 - 22:55 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didysis kiemas
Aktualu iki 2020-08-24
Renginio tipas:
Festivaliai
Renginio tipo nr.:
9

„Erdvėlaivis Žemė“ (Spaceship Earth, 2020)

Trukmė – 115 min.
Šalis – JAV
Režisierius – Matt Wolf
Žanras – dokumentika
Cenzas – N13
Kalba – anglų
Subtitrai – lietuvių

1991 m. aštuoni žmonės, apsivilkę futuristinėmis uniformomis, atsisveikino su įprastu gyvenimu ir užsidarė po oro nepraleidžiančiais stikliniais kupolais. Šie kupolai gaubė džiungles, savaną, pelkes, dykumą, nedidelį vandenyną su paplūdimiu ir koraliniu rifu. Keturi vyrai ir keturios moterys čia gyveno izoliuoti dvejus metus. Neišeidami į išorinį pasaulį, jie patys augino daržoves ir vaisius maistui, siekdami išlaikyti pusiausvyrą trapioje mažoje ekosferoje. Tačiau nuo tos akimirkos, kai hermetiška struktūra buvo visiškai užverta, žmonės ir 3,8 tūkst. kitų gyvūnų bei augalų rūšių ėmė silpti, o vidiniai konfliktai pradėjo kelti grėsmę eksperimento sėkmei.

Įtraukiančiame dokumentiniame filme pasakojama apie ambicingo projekto „Biosfera 2“ idėjos gimimą, pristatomos ryškios asmenybės, dirbusios prie šio projekto ir dalyvavusios dvejus metus trukusiame unikaliame, realybės šou primenančiame eksperimente.


Bilietus galite įsigyti čia.


Organizuoja VšĮ „Kino pasaka“

Publikuota: 2020-07-22 17:40 Atnaujinta: 2020-07-24 18:31
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika