Koncertas „Virtuozai iš Magdeburgo: Händelis ir Telemannas“

Renginio data: 2018m.Gruodžio1229 d.19:00 - 21:00 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2018-12-29
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

Tarptautinis senosios muzikos ansamblis
CANTO FIORITO:
Renata Dubinskaitė (mecosopranas)
Rodrigo Calveyra (išilginės fleitos; ansamblio meno vadovas)
Juan Manuel Quintana (viola da gamba)
Davide Pozzi (klavesinas)

Programoje – Georgo Friedricho Händelio, Georgo Philippo Telemanno kūriniai.

Magdeburgo kunigaikštystė padovanojo du garsius vėlyvojo baroko kompozitorius. Georgą Friederichą Händelį išgarsino jo operos, oratorijos, himnai ir koncertai. Operos rodo, kad šis kompozitorius buvo ne tik muzikos, bet ir dramaturgijos genijus. G. F. Händelio vardas ir šiandien pelnytai šlovinamas, jis buvo vienas įtakingiausių savo epochos kompozitorių.

Georgas Philippas Telemannas iš esmės buvo pamirštas XIX a., šiandien dažnai laikomas ne tokiu svarbiu kompozitoriumi kaip Georgas Friederichas Händelis. 1721 m. jis buvo net penkių garsiausių Hamburgo bažnyčių muzikos vadovas! Nieko keista, kad jam teko sukurti daugiau nei 1 000 sakralinių kantatų. Dabar manoma, kad G. Ph. Telemannas yra pats produktyviausias visų laikų kompozitorius. Kadangi buvo multiinstrumentininkas, galėjo kurti specifinę muziką įvairiausiems muzikos instrumentams.

Koncerto metu ansamblis „Canto Fiorito“ pristatys ryškiausius šių dviejų genijų kūrinius balsui, išilginėms fleitoms, violai da gamba bei klavesinui ir atskleis XVIII a. muzikai būdingą vokalinį ir instrumentinį virtuoziškumą. G. F. Händelio „La Lucrezia“ neabejotinai yra pati ekspresyviausia jo kantata balsui su basso continuo. G. Ph. Telemanno sakralinė kantata „Seele, lerne dich erkennen“ – nuostabus dialogas tarp balso, išilginės fleitos ir basso continuo. Instrumentinė programos dalis ne mažiau įspūdinga, joje bus pristatomi kūriniai įvairios sudėties instrumentų grupėms.

Poezija ir drama, švelnumas ir kančia, trapumas ir stiprybė – visi svarbiausi elementai, susiję su žmogaus emocijomis dviejų genijų, dviejų virtuozų iš Magdeburgo kunigaikštystės muzikoje.


Bilietų kainos
8, 12, 15, 18 Eur

Bilietus galima įsigyti Valdovų rūmų kasose, „Bilietai LT“ kasose ir internetu www.bilietai.lt (taikomi aptarnavimo mokesčiai).

Su kortele „Daily Card“ dviem bilietams taikoma 20 proc. nuolaida.
Mokiniams, studentams, senjorams ir neįgaliesiems taikomos nuolaidos.
Bilietų su nuolaida skaičius ribotas!


Koncertas su pertrauka. Vėluojantys klausytojai bus įleidžiami tik pertraukos metu.

Į koncertus prašom nesivesti ikimokyklinio amžiaus vaikų. Juos su visa šeima kviečiame į edukacinius užsiėmimus Valdovų rūmuose.

Publikuota: 2018-11-13 11:07 Atnaujinta: 2018-11-26 16:58
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika