Muziejų naktis Valdovų rūmuose 2018

Renginio data: 2018m.Gegužės0519 d.18:00 - 23:55 Visi renginiai
Valdovų rūmai
Aktualu iki 2018-05-19
Renginio tipas:
Kultūros renginys
Renginio tipo nr.:
30

„MUZIEJUS MODERNIU ŽVILGSNIU“

RENGINIAI IR ĮĖJIMAS Į MUZIEJŲ NUO 18.00 IKI 23.00 VAL. NEMOKAMI

PROGRAMA

18.00–24.00 val.

Nuspalvinta istorija

Net jei jau esate lankęsi Valdovų rūmuose anksčiau, kviečiame užsukti dar kartą ir pamatyti naujomis spalvomis nušvitusius istorinius interjerus. Valdovų rūmų muziejus, ruošdamasis antrosios dalies atidarymui šių metų liepą, baigia istorinių reprezentacinių interjerų dekoravimo darbus. Nuo šiol čia apsilankę lankytojai nebeatpažins buvusių erdvių, o matydami ryškiaspalves menių sienas ir tipiška polichromine ornamentika bei analogiškais paauksuotais ornamentais išpuoštas lubas pasijus tarsi persikėlę į užburiantį Gotikos, Renesanso ir Baroko epochų pasaulį.

Prakalbinti eksponatai

Kaip ir kiekvienais metais, per Muziejų naktį turėsite galimybę pakalbinti muziejaus restauratorius, archeologus, rinkinių saugotojus ir kitų profesijų darbuotojus. Jie mielai atsakys į Jums rūpimus klausimus apie muziejų ir jo eksponatus, apie archeologinių radinių kelią nuo tyrimų iki ekspozicijos, apie istorinių ir meno vertybių įsigijimą bei priežiūrą. Norint sudalyvauti tereikia prakalbinti žinovus ir Jums „prabils“ eksponatai bei atsivers nematoma muziejaus pusė.

Muziejus moderniu žvilgsniu

Norėdami ne tik supažindinti lankytojus su archeologiniais eksponatais bei istoriniais interjerais, bet ir pristatyti, kaip šios vertybės pateko į muziejų, buvo atrastos, įsigytos, restauruotos, įvairiose muziejaus erdvėse suteiksime galimybę pamatyti archyvinę filmuotą ir foto medžiagą. Kviesime stabtelėti trumpam pajusti, ekspozicijų kūrimo, archeologinių tyrimų ar restauravimo dirbtuvių nuotaikas. Turėsite progą įsitikinti, kaip modernėjo ir modernėja muziejus.

Filmas „Praeitis atsivėrė ateičiai“ (Trukmė 40 min. 50 sek.)
Vestibiulio auditorija
​Seansai: 18.30, 19.30, 20.30, 21.30, 22.30

Naujausias pažintinis filmas pakvies į interaktyvią pažintį su Valdovų rūmų atgimimo istorija ir atskleis čia eksponuojamo archeologinio paveldo bei sukauptų istorinių ir meno vertybių paslaptis. Filmą sukūrė geriausių autorių komanda, tarp jų – žinomas Lietuvos scenarijų autorių Jonas Banys, daugybės projektų režisierius Mindaugas Meškauskas, vienas populiariausių kompozitorių Deivydas Zvonkus ir kt.

Filmas „Mokslo sriuba“: kokie lobiai slypi Valdovų rūmų teritorijoje?“ (Trukmė 16 min. 50 sek.)
Vestibiulio auditorija
Seansai: 19.10, 20.10, 21.10, 22.10

Mokslo populiarinimo laidos komandos su Valdovų rūmų muziejaus darbuotojais sukurtas filmukas apie Valdovų rūmų lobius, kraštovaizdį, archeologines vertybes, eksponatų restauravimą ir netikėtus atradimus!

Hologramų dirbtuvės: archeologija kitu kampu
Rūsio edukacinė erdvė

18.00–23.00 val.

Senųjų mūrų autentiškoje aplinkoje turėsite galimybę pasigaminti holograminėms iliuzijoms projektuoti skirtą įrankį ir į Valdovų rūmų muziejaus radinius pažvelgti nauju kampu. Jums tereikia atsinešti ar iš kišenės išsitraukti savo išmanųjį telefoną arba planšetę, o reikalingas priemones suteiks ir kaip dirbti pamokys muziejaus darbuotojai. Dirbtuvėms pasibaigus savo išmaniajame telefone ar planšetėje rodomą specialų vaizdo klipą galėsite paversti trimačio vaizdo iliuzija.

Dirbtuvės veiks nuo 18 iki 23 val., jose laukiami mokyklinio amžiaus vaikai ir suaugusieji.

Virtuali kelionė laiku
Pirmo aukšto erdvė

18.00–23.00 val.

Užsidėję virtualiosios realybės akinius nusikelsite šimtmečiais į praeitį ir pamatysite, kaip nuo XIII a. iki šių dienų keitėsi Vilniaus pilių teritorija ir Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencija. 8 min. trukmės virtualioje 3D projekcijoje atkurtos gynybinių statinių bei pilių vaizdų rekonstrukcijos susietos su muziejuje eksponuojamais mūrais ir archeologiniais radiniais, o istorinių statinių tūris, forma, aukštis, eksterjeras, medžiagos, spalvos ir kitos detalės virtualiai atkurti pagal tikslius mokslinius duomenis.

Kviečiame visus muziejaus lankytojus. 8 min. trukmės virtualiosios realybės programa specialiame terminale kainuos vos 1 eurą!


Paskutiniai lankytojai į muziejų įleidžiami iki 23.00 val.

Muziejaus ekspozicijos veikia iki 24.00 val.

Publikuota: 2018-05-08 10:33 Atnaujinta: 2018-05-16 09:59
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika