Penkių jaunųjų Maknickų (Lietuva-JAV) koncertas „Tau, Lietuva!“

Renginio data: 2018m.Balandžio0412 d.19:00 - 20:30 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2018-04-12
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

JONAS MAKNICKAS (10 metų; smuikas)

JULIUS MAKNICKAS (14 metų; violončelė)

GRETA MAKNICKAITĖ (16 metų; smuikas)

JUSTAS MAKNICKAS (17 metų; fortepijonas)

IGNAS MAKNICKAS (19 metų; fortepijonas)

Programoje – Frédérico Chopino, Gabrielio Fauré, Heinricho Wilhelmo Ernsto, Sergejaus Rachmaninovo, Charlesio Danclos ir kt. kūriniai

 

Jaunieji Maknickai yra penki vienos šeimos muzikai: Jonas, Julius, Greta, Justas ir Ignas. Keturi iš jų mokosi Nacionalinėje Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje, mokytojų Ugnės Jauniškytės, Ramutės Kalnėnaitės, Ingridos Armonaitės ir Albinos Šikšniūtės klasėse. Vyriausias, Ignas, 1998 m. gimęs Kalifornijoje, studijuoja Londono Karališkojoje muzikos akademijoje, profesorės Joannos MacGregor fortepijono klasėje.

Justas, Greta ir Julius yra tarptautinių ir nacionalinių konkursų laureatai, jau ketverius metus iš eilės savo atliekamą muziką dovanoja „Carito“ paramos koncerte „Degu kaip žvakė“. Jauniausias Maknickų muzikas Jonas šiemet tapo respublikinio Aleksandro Livonto jaunųjų smuikininkų konkurso diplomantu.

Pianistas Ignas – tarptautinių konkursų laureatas, pasirodęs prestižiniuose muzikos festivaliuose, garsiose pasaulio scenose, tokiose kaip Sankt Peterburgo Ermitažas (Rusija) ir Fortvorto Edo Landretho salė (JAV). Globojamas Mstislavo Rostropovičiaus fondo, Ignas grojo išskirtiniuose renginiuose: Luvro auditoriume ir „Cercle de l’Union interalliee“ rūmuose Paryžiuje, Šlėzvigo-Holšteino, „MusicFest Perugia“ ir Vilniaus fortepijoninės muzikos festivaliuose. Ignas grojo su Lietuvos valstybiniu simfoniniu (būdamas devynerių metų), Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, Alikantės universiteto Filharmonijos, „Brunensis“ ir Kauno simfoniniais, Lietuvos, Šv. Kristoforo ir Klaipėdos kameriniais orkestrais. Už muzikinius pasiekimus 2012 ir 2015 m. I. Maknickas apdovanotas Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės padėkos raštais, 2016 m. Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius atlikėjui įteikė Mažojo Šv. Kristoforo apdovanojimą.

Jaunieji Maknickai kasmet Vilniuje rengia šeimos pavasario koncertą. Šiemet tai jau bus šeštasis jų pasirodymas.

Koncerte solistams akompanuos Emilija Budžemaitė.

Koncertą ves Rimas Šapauskas.

Renginys nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija.

Publikuota: 2018-02-21 12:13 Atnaujinta: 2018-02-22 08:18
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika