Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį švęskime Valdovų rūmuose!

Renginio data: 2018m.Vasario0216 d.17:00 - 21:00 Visi renginiai
Valdovų rūmai
Aktualu iki 2018-02-16
Renginio tipas:
Visi renginiai
Renginio tipo nr.:
1

Kviečiame NEMOKAMAI aplankyti Valdovų rūmų muziejaus nuolatines ekspozicijas ir dalyvauti vyksiančiose edukacinėse veiklose bei ekskursijose.

PROGRAMA

Muziejaus ekspozicija
17.00, 17.30, 18.00, 18.30, 19.00
| Teminės ekskursijos „Lietuvos istorinio valstybingumo ženklai“

Apsilankę Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijoje, sužinosite, kaip mezgėsi ir skleidėsi mūsų šalies valstybingumas Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikais, ką jis reiškė mūsų protėviams ir kaip jie suprato tėvynę, kokius ženklus paliko ir ką šie simboliai dabar reiškia mums, siekiantiems suvokti save nūdienos pasaulyje.

Trukmė – iki 1 val.

Gidai nurodytomis valandomis lauks svečių muziejaus Lankytojų vestibiulyje.

Edukacinė erdvė autentiškų mūrų aplinkoje (ekspozicijos pradžioje)
17.00–21.00
| Meninė studija „Trijų spalvų dermė“

Rankų ir širdies šiluma sušildyta trispalvė gali įsikurti Jūsų namuose ir ilgai priminti neeilinį mūsų valstybės gimtadienį! Siūlome Valdovų rūmų muziejaus archeologinėje ekspozicijoje senovine technika pinti ir vyti lietuvišką trispalvę. Vilnonių siūlų gijos gali tapti knygos juostele arba apyranke.

Kviečiame visus muziejaus lankytojus. Mažiesiems mūsų svečiams galės padėti tėveliai ir kiti artimieji.

Pirmo aukšto erdvė
17.00–21.00
| Virtuali kelionė laiku

Užsidėję virtualios realybės akinius, nusikelsite šimtmečiais į praeitį ir pamatysite, kaip nuo XIII a. iki šių dienų keitėsi Vilniaus pilių teritorija ir Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencija. Aštuonių minučių trukmės virtualioje 3D projekcijoje atkurtos gynybinių statinių bei pilių vaizdų rekonstrukcijos susietos su muziejuje eksponuojamais mūrais ir archeologiniais radiniais, o istorinių statinių tūris, forma, aukštis, eksterjeras, medžiagos, spalvos ir kitos detalės virtualiai atkurti pagal tikslius mokslinius duomenis.

Kviečiame visus muziejaus lankytojus. Aštuonių minučių trukmės virtualios realybės programa specialiame terminale kainuos vos 1 eurą!

Valdovų rūmų prieigos iš Katedros aikštės pusės
19.18
| Laisvės trimitininkas

Vasario 16 d. sukanka metai, kai iš Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų kasdien skamba antruoju Lietuvos himnu vadinamas kūrinys „Lietuva brangi“. Jo atlikimo laikas – 19.18 – simbolizuoja Lietuvos Nepriklausomybės Akto pasirašymo metus. Išgirskite paskutinę trimitininko žinią apie jau atėjusį Lietuvos 100-ąjį gimtadienį!

Kviečiame kartu švęsti Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį!

Publikuota: 2018-02-02 14:54 Atnaujinta: 2018-02-07 10:01
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika