Abrahamas Brody: pagal pasaulio medį | ATŠAUKTAS

Renginio data: 2018m.Sausio0131 d.19:00 - 20:30 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2018-01-31
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

DĖMESIO, RENGINYS ATŠAUKTAS! ATSIPRAŠOME UŽ NEPATOGUMUS.

Abrahamas Brody, grįžęs iš Niujorko rajone, Brukline, įsikūrusios menininkų rezidencijos prestižiniame teatre „National Sawdust“ (Theatre at National Sawdust), Valdovų rūmų muziejuje pristatys savo unikalų garsų pasaulį. Vilnius bus pirma stotelė muzikanto ture lankant Baltijos šalis.

Pasitelkdamas balsą, smuiką, fortepijoną, elektroninius ir kitus instrumentus, A. Brody lietuvių liaudies melodijoms suteikia modernų skambesį.

Koncerte bus atliekami kūriniai iš naujojo albumo „From The Rich Dark Earth“ ir naujos dainos lietuvių bei anglų kalbomis, sukurtos svečiuojantis Niujorke.

A. Brody, gimęs lietuvių ir ukrainiečių imigrantų šeimoje Jungtinėse Valstijose, kelerius metus bendradarbiavo su Lietuvos atlikėjais ir domėjosi lietuvių liaudies muzika. Sąsaja su protėvių tradicijomis A. Brody kuriamoje muzikoje užaugo kartu su stiprėjančiu atlikėjo ryšiu su savo šaknimis. A. Brody tiki, kad kiekvienas turėtų prisidėti prie savo šalies tradicijų puoselėjimo, jų išsaugojimo ir sklaidos: „Lietuva turtinga gilių, niekur kitur nepažintų tradicijų, privalu neleisti joms nuklysti į užmarštį, inkorporuoti jas į šiuolaikinių atlikėjų darbus ir dalytis jomis pasirodymuose svetur, kad žmonės turėtų galimybę susipažinti su šalies tradicijų unikalumu.“

Artimiausiu metu A. Brody pasirodymai vyks kitų metų vasario 3 d. „Great Amber Hall“ Liepojoje – jis koncertuos su latvių atlikėja Laima Jansone ir sutartinių giedotojų grupe „Trys Keturiose“. Kovą numatomas europinis turas su Aleksanderiu Arkhincheevu, muzikantu iš Buriatijos. Balandį A. Brody grįš į JAV, šįsyk su minėtu ansambliu „Trys Keturiose“, ir pasirodys teatre „National Sawdust“ Niujorke bei Kennedy centre Vašingtone.

Publikuota: 2017-12-27 09:26 Atnaujinta: 2018-01-31 16:25
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika