Liber Tabulatura

Renginio data: 2017m.Gruodžio1228 d.19:00 - 21:00 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2017-12-28
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

Meno vadovas RODRIGO CALVEYRA
Tarptautinis senosios muzikos ansamblis „CANTO FIORITO“:
RENATA DUBINSKAITĖ (mecosopranas)
RODRIGO CALVEYRA (išilginės fleitos, kornetas)
THOMAS DUNFORD (liutnia)
DAVIDE POZZI (vargonai)

Lietuvos mokslų akademijos bibliotekoje Vilniuje saugomas labai svarbus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės muzikos istorijos šaltinis – tabulatūrine notacija sudarytas rankraštinis natų rinkinys „Liber tabulatura“. Šis rankraštis XVII a. pradžioje buvo sudarytas Braunsbergo jėzuitų kolegijoje, kuri priklausė Lietuvos jėzuitų provincijai ir palaikė glaudžius ryšius su Vilniaus jėzuitų kolegija. Pasak muzikos istorikės prof. habil. dr. Jūratės Trilupaitienės, ši tabulatūra yra reikšmingas, iškilus muzikinės kultūros paminklas, atspindintis plačią XVII a. Rytų Prūsijos, Lenkijos ir Lietuvos muzikinės kultūros panoramą bei tarp šių kraštų gyvavusius muzikinius ryšius. Dėl savo kilmės vietos šis rinkinys dar žinomas kaip Braunsbergo tabulatūra, taip pat Olivos arba Karaliaučiaus tabulatūra (nes šiuose miestuose vėliau buvo saugoma).

Šiame koncerte kūrinius iš minėto rinkinio Lietuvos publikai pristatys stiprūs senosios muzikos atlikėjai: išilginės fleitos ir korneto atlikėjas, Sorbonos universiteto muzikologijos doktorantas Rodrigo Calveyra, kuris atrinko kūrinius ir transkribavo juos į šiuolaikinę notaciją, istorinių vargonų specialistas Davide Pozzi, su stipriausiais senosios muzikos kolektyvais ir džiazo solistais – nuo Williamo Christie iki Bobby McFerrino – koncertuojantis liutnininkas Thomas Dunfordas ir aktyvi senosios muzikos atlikėja bei kūrybinių projektų iniciatorė mecosopranas Renata Dubinskaitė.

Bilietų kainos: 8, 12, 15, 18 Eur

Koncertą remia


Koncertas su pertrauka.Vėluojantys klausytojai bus įleidžiami tik pertraukos metu.

Bilietus galima įsigyti Valdovų rūmų muziejaus kasose (nuo lapkričio 21 d.), „Bilietai LT“ kasose ir internetu www.bilietai.lt (taikomi aptaranavimo mokesčiai).

Mokiniams, studentams, senjorams ir neįgaliesiems taikomos nuolaidos.
Pateikus „Omni ID“ kortelę, 2 bilietam taikoma 20 proc. nuolaida.
Vietų su nuolaidomis skaičius ribotas!

Į koncertus prašom nesivesti ikimokyklinio amžiaus vaikų. Juos su visa šeima kviečiame į edukacinius užsiėmimus Valdovų rūmuose.

Publikuota: 2017-11-10 18:00 Atnaujinta: 2017-12-11 10:16
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika