Parodos „Eksponatai. 2016–2017 m.“ katalogo pristatymas visuomenei

Renginio data: 2017m.Gruodžio1221 d.18:00 - 19:30 Visi renginiai
Valdovų rūmai
Aktualu iki 2017-12-21
Renginio tipas:
Diskusija
Renginio tipo nr.:
28

Parodos „Eksponatai. 2016–2017 m. dovanotos ir įsigytos vertybės“ renginių ciklas

Renginyje iš pirmų lūpų išgirsite apie parodos ir katalogo sumanymo idėjas, sužinosite apie atliktus darbus formuojant Valdovų rūmų muziejaus Kultūros, meno ir istorijos bei numizmatikos vertybių rinkinius ir atrenkant eksponatus šiai parodai. Išgirsite apie šių vertybių įsigijimą, apie dažnai visuomenei nematomą, tačiau labai svarbią kultūros paveldo institucijoje triūsiančių specialistų veiklą. Galėsite įsigilinti į Valdovų rūmų muziejaus rinkinių sudarymo problematiką ir jo pristatymą visuomenei parodų bei leidybos plotmėse.

Parodoje eksponuojamos vertybės į Valdovų rūmų muziejaus kolekciją pateko įvairiais būdais: didelė dalis eksponatų buvo padovanota, dalis įsigyta Lietuvoje. Eksponatus dovanojo muziejaus bičiuliai, rėmėjai ir kolekcininkai: Alesandras Bjankis (Alessandro Bianchi, Florencija, Italija), dr. Aloyzas Petrikis (Viltonas, JAV), Edmundas Kulikauskas, prof. habil. dr. Janas Ostrovskis (Jan Ostrowski, Krokuva, Lenkija), prof. habil. dr. Arūnas Sverdiolas, dr. Juozapas Blažiūnas, kunigaikštis Motiejus Radvila (Maciej Radziwiłł, Varšuva, Lenkija), prof. dr. Kęstutis Paulius Žygas (Tempi, JAV), Lietuvos bankas ir Lietuvos bajorų karališkoji sąjunga. Valdovų rūmų muziejui vertybių skolino Rolandas Valiūnas („Ellex Valiūnas ir partneriai“), dr. Vygintas Bubnys, Ramutis Petniūnas, Darijus Gerlikas.

Parodai skirtame kataloge visuomenė supažindinama su 2016–2017 m. Valdovų rūmų įsigytomis, dovanotomis vertybėmis bei muziejui deponuotais kūriniais.

Pristatyme dalyvauja parodos rengėjai. Apie Valdovų rūmų muziejui dovanotas vertybes pasakos Valdovų rūmų paramos fondo vienas steigėjų, ilgametis vadovas ir valdybos narys, numizmatikos kolekcininkas Edmundas Kulikauskas, Lietuvos literatūros ir meno archyvo direktorius doc. dr. Juozapas Blažiūnas bei vertybių parodai skolinęs verslininkas ir kolekcininkas, filatelistas dr. Vygintas Bubnys. Taip pat dalyvaus Valdovų rūmų muziejaus specialistai: parodos vienas kuratorių ir katalogo tekstų autorių Dalius Avižinis bei parodos leidybos koordinatorė dr. Živilė Mikailienė.

Renginio metu bus pasirašoma bendradarbiavimo sutartis su Lietuvos prabavimo rūmais.


Po renginio klausytojai maloniai kviečiami aplankyti parodą.

Renginys nemokamas, tačiau prašom iš anksto registruotis paspaudus šią nuorodą.

Organizatoriai pasilieka teisę keisti renginio datą ir dalyvius.

Publikuota: 2017-12-12 11:49 Atnaujinta: 2017-12-14 10:24
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika