Kokie prieskoniai buvo vartojami Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytauto ir jo sutuoktinės Onos dvare? Kokį desertą tiesiai nuo vienos karalienės stalo vasarą valgome iki dabar? Kiek laiko galėjo trukti karališki pietūs? Kaip prie stalo būdavo susodinami garbingiausi svečiai? Ką bendro turi vienaragis ir vyno ąsotis? Kas galėjo būti kepama Valdovų rūmų teritorijoje rastose keptuvėse?
Ekskursija suteiks peno intelektui ir vaizduotei, bet ne skrandžiui – atsakysime į šiuos ir kitus klausimus apie XIV–XVII a. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kulinarijos istoriją, tačiau maisto nedegustuosime!
Ekskursijos kaina: lankytojo bilietas + 1,5 Eur
Trukmė: 1 val. 30 min.
Dalyvių skaičius: iki 25 asmenų.
Rekomenduojama suaugusiesiems ir senjorams.
Būtina išankstinė registracija. Prašome registruoti kiekvieną asmenį atskirai.
Informacija teikiama tel. (8 5) 262 0007 ir el. p. ekskursijos@valdovurumai.lt