Eimunto Nekrošiaus spektaklis „Rojus“

Renginio data: 2017m.Liepos0724 d.20:30 - 22:30 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didysis kiemas
Aktualu iki 2017-07-24
Renginio tipas:
Festivaliai
Renginio tipo nr.:
9

Festivalio gretas papildo ir režisieriaus Eimunto Nekrošiaus spektaklis „Rojus“, sukurtas pagal Dantės poemos „Dieviškoji komedija“ trečiąją dalį. Liepos 24 d. Valdovų rūmų kieme po atviru dangumi rodomas spektaklis išlaiko loginį bei emocinį „Dieviškosios komedijos“ tęstinumą, bet kartu yra visavertis savarankiškas režisieriaus darbas.

Pagrindinį Dantės vaidmenį atliks aktorius Rolandas Kazlas, o Dantės mylimosios Beatričės – aktorė Ieva Triškauskaitė. Tęsdamas pagrindines spektaklio „Dieviškoji komedija“ temas, E. Nekrošius toliau gilinasi ir aktoriaus Rolando Kazlo padedamas bando suvokti ir atskleisti poeto, kūrėjo minties, nuojautų, vaizduotės, abejonių ir atsakomybės už savo kūrinį kelius.

Pirmą kartą spektaklis buvo parodytas 2013 m. Italijos „Olimpico“ teatre – seniausiame pasaulyje teatre po stogu. Po premjeros italų teatro kritikai vienbalsiai teigė, kad E. Nekrošiui pavyko ne tik sukurti vyksmą, neleidžiantį atitraukti dėmesio, bet ir panaudoti „Olimpico“ teatro energiją savojo spektaklio emocinei įtaigai kurti. Vėliau E. Nekrošius atnaujintą spektaklį pristatė Vilniuje. Jį Valdovų rūmų kieme vasaros viduryje išvys ir festivalio „Midsummer Vilnius“ svečiai.

Bilietus galite įsigyti bilietai.lt.

 

Režisierius Eimuntas Nekrošius
Scenografas Marius Nekrošius
Kotiumų dailininkė Nadežda Gultiajeva

 

Vaidina:

Dantė – Rolandas Kazlas
Beatričė – Ieva Triškauskaitė
Audronis Rūkas
Marija Petravičiūtė
Milda Noreikaitė
Julija Šatkauskaitė
Pijus Ganusauskas
Šarūnas Zenkevičius
Simonas Dovidauskas
Vygandas Vadeiša 

Publikuota: 2017-05-24 09:06
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika