Dmitry Sinkovsky (smuikas) ir Klaipėdos kamerinis orkestras

Renginio data: 2017m.Kovo0318 d.18:00 - 19:45 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2017-03-18
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

DMITRY SINKOVSKY (smuikas)
KLAIPĖDOS KAMERINIS ORKESTRAS

Meno vadovas MINDAUGAS BAČKUS

Programa:

ANTONIO VIVALDI (1678–1741), Simfonija b-moll, RV 169 („Al Santo Sepolcro“) 
ANTONIO VIVALDI, Koncertas smuikui ir orkestrui e-moll, RV 277 („Il Favorito“)
GIUSEPPE ANTONIO BRESCIANELLO (1690–1758), Simfonija Nr. 5, F-dur, op. 1 
ANTONIO VIVALDI, Koncertas smuikui, violončelei ir orkestrui B-dur, RV 547 

FRANCESCO GEMINIANI (1687–1762), Concerto grosso d-moll („La Folia“, pagal Arcangelo Corelli, op. 5)
JOHANN ADOLPH HASSE (1699–1783), Fuga ir Grave styginiams, g-moll 
ANTONIO VIVALDI, Koncertas smuikui ir orkestrui D-dur, RV 208 („Il Grosso Mogul“)

 

Barokinio griežimo specifiką ir repertuarą meistriškai įvaldęs smuiko virtuozas Dmitrijus Sinkovskis per savo pasirodymus publiką dažnai nustebina prabilęs unikalaus tembro balsu – kontratenoru, taip pat diriguodamas. Šia meninės raiškos derme Vilniaus publika jau galėjo gėrėtis 2015 m. renginių ciklo „Kalėdos Valdovų rūmuose“ baigiamajame koncerte.

Pasitikdami didžiojo baroko muziko genijaus Johano Sebastiano Bacho (Johann Sebastian Bach, 1685–1750) gimtadienį, Mindaugo Bačkaus vadovaujamas Klaipėdos kamerinis orkestras ir D. Sinkovskis dovanoja naują muzikinę programą, kupiną gražiausių koncertų styginiams.

D. Sinkovskis yra prestižinės Maskvos P. Čaikovskio konservatorijos auklėtinis, daugybės tarptautinių konkursų laimėtojas. Pradėjo karjerą kaip smuikininkas, vėliau atskleidė ir savo vokalinius sugebėjimus. Jo aukštas vyriškas balsas keri publiką magiška garso šviesa ir atlikimo kokybe. Šio vakaro programoje atlikėjas dalyvauja išimtinai kaip smuiko virtuozas, tačiau gal pademonstruos ir savo vokalinį amplua? Tebūnie tai vakaro intriga.

Solisto scenos partneris – kūrybine energija ir polėkiu išsiskiriantis, kaskart netikėtais eksperimentais ir įdomiomis klasikos bei šiuolaikinių autorių kūrinių interpretacijomis publiką stebinantis Klaipėdos kamerinis orkestras.

Bilietų kainos: 8, 10, 12 Eur

Bilietus galima įsigyti Valdovų rūmų muziejaus kasose, „Bilietai LT“ kasose ir internetu svetainėje www.bilietai.lt (taikomi administravimo mokesčiai).

OMNI ID kortelės turėtojams, mokiniams, studentams, senjorams ir neįgaliesiems taikomos nuolaidos. Koncerto dieną nuolaidos negalioja.

Į koncertą prašom nesivesti ikimokyklinio amžiaus vaikų. Juos su visa šeima kviečiame į edukacinius užsiėmimus Valdovų rūmuose.

Muziejus pasilieka teisę keisti koncerto programą.

Publikuota: 2017-02-28 18:31 Atnaujinta: 2017-03-10 16:31
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika