Koncertas „I Eat the Sun and Drink the Rain“

Renginio data: 2016m.Lapkričio1119 d.19:00 - 20:10 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2016-11-19
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

Koncertą globoja Lietuvos kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Pirmą kartą Lietuvoje, inovatyvių kompozicijų gurmanai turės galimybę gyvai išvysti vokiečių kompozitorių ir elektroninės muzikos DJ‘jų Sven Helbig, kuris laužo tradicinius barjerus tarp klasikinio stiliaus, eksperimentinio meno ir populiariosios muzikos. Kompozitorius visa tai darniai apjungia ir kuria sinerginį efektą.

Sven Helbig pats lydi atlikėjus savo elektronine muzika ir kitais instrumentais, kuria muziką chorui, orkestrui ir kameriniams ansambliams, pritaiko klasikinėms koncertų salėms, pristato savo muziką visame pasaulyje. Sven‘as turi ilgą kūrybinio bendradarbiavimo istoriją su vienu žinomiausių pasaulyje FAURE kvartetu, operos dainininku René Pape, dirigentu Kristjan Järvi, grupėmis Pet Shop Boys ir Rammstein. Jis yra ir TEDex pranešėjas. Solo koncertuose jis radikaliai redaguoja savo orkestro kompozicijas - dekonstruodamas į elektroninę audrą. Plevenančios vibracijos ir kurtinantys dundesiai, sodrūs styginių ir sintetinių surogatų garsai sudaro galingą muzikinį arsenalą. Sven‘as yra tarsi nuolatinis Deutsche Nationaltheater Veimaro, Leipcigo universiteto ir Nacionalinio universiteto San Martin Buenos Airės „kompozitorius gyventojas“. Jo debiutinis Pocket simfonies buvo išleistas Deutsche Grammophon 2013, šiemet išleistas ir chorinės muzikos albumas.

I Eat The Sun And Drink The Rain (vertimas iš anglų kalbos - Aš valgau saulę ir užsigeriu lietumi) - muzikinė kompozicija, apjungianti chorinį dainavimą, Sven‘o Helbig‘o gyvai atliekamą elektroninę muziką bei šviesas/vizualizacijas į 70-dešimties minučių koncertą. Choro dainininkai naudoja savo balsus ir kūnus imituoti lietų, griaustinį, vėją, jūros ošimą ir kitus gamtos garsus. Iš šių muzikos ir garsų dermės išsivysto dešimt kompozicijų. Elektronikos elementai kurią kontrastą su choru ir skaitmeniniu bei analogišku triukšmu.

„Kur mus veda mūsų mintys, keliant egzistencinio pastovumo klausimą? Gyvename kasdieniniame vartojime ir dvasiniame triukšme, o protas ir toliau ieško meninio lygiavertiškumo tarp religijų, ezoterinių idilių, urbanistinio idealizavimo ir pan.“.

Kompozicijai I Eat The Sun And Drink The Rain choro kostiumai sukurti vienos garsiausių ir pagrindinių Berlyno dizainerių - Esther Perbandt.

Atlikėjai:
Šiaulių valstybinis kamerinis choras „Polifonija“
Dirigentas Gintautas Venislovas
Kompozitorius Sven Helbig

Durys atidaromos - 18:15 val.
Kaina: 8 Eur; 10 Eur; 15 Eur; 20 Eur.

Rėmėjai:

  
     

Publikuota: 2016-10-14 14:05 Atnaujinta: 2016-11-14 09:35
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika