BAROQUE CONTEMPO albumo pristatymo koncertas

Renginio data: 2016m.Spalio1008 d.19:00 - 21:30 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2016-10-08
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

BAROQUE CONTEMPO albumo pristatymo koncertas

Barokas be perukų
Barokas su sparnais

Karolina Glinskaitė – vokalas
Silvija Pankūnaitė – vokalas
Vytis Smolskas – fortepijonas
Simonas Šipavičius – saksofonas

Sopranas Karolina Glinskaitė, džiazo dainininkė Silvija Pankūnaitė ir pianistas Vytis Smolskas bendrą muzikinę veiklą pradėjo 2011 metais. Muzikantai sujungė du iš pirmo žvilgsnio nesuderinamus muzikos stilius – baroko muziką ir šiuolaikinį džiazą. Tačiau tai padarė ne atsitiktinai. Iš tiesų Baroko laikotarpio muzika ir džiazas turi panašumų. Vienas jų net sudaro džiazo pagrindą. Tai Baroko laikotarpiu užgimusi improvizacija, leidžianti intuityviai išgauti naujų skambesio spalvų ir tapybiškai išreikšti emocijas. Baroko laikotarpiu, kaip ir šiuolaikiniame džiaze, muzikinis kūrinys buvo traktuojamas kaip gyvas, lankstus, atviras kaitai, akimirkos nuotaikai, pasiduodantis atlikėjo vaizduotei.

Per penkerius kūrybos metus džiazo ir baroko muzikos sintezės išplėtotą sumanymą trio įamžino kompaktinėje plokštelėje. M.A.M.A. apdovanojimo savininkas, aktyviai Lietuvoje ir užsienyje koncertuojantis pianistas Vytis Smolskas aranžavo visus albumo kūrinius. Įrašams trio pakvietė ypatingą svečią – saksofonininką Simoną Šipavičių. Džiazo scenoje gerai žinomas kaip grupės „Sheep Got Waxed“ narys, talentingas muzikantas ir kompozitorius Simonas Šipavičius trijų „Baroque Contempo“ kūrinių instrumentuotę paįvairino savita ekspresija.

Jau Baroko laikotarpio muzikai kontrastų, antitezių pagrindu ieškojo priešybių jungties, be to, ir barokinis džiazas nėra visiškai naujas reiškinys. Tačiau „Baroque Contempo“ kolektyvas, organiškai tapęs kvartetu, iškėlė sau ypatingą uždavinį – Baroko teorines taisykles vertinti ne kaip apribojimus, o kaip begalinę išraiškos įvairovę ir pasiūlyti savitą šiuolaikinę senovinės vokalinės muzikos atlikimo interpretaciją. Bendromis jėgomis atrastas skambesys – tai muzikantų vaizduotės išraiška, atspindinti kiekvieno iš jų kūrybinį charakterį.

Improvizacija – kūrybinis procesas, nenumatytas vyksmas, tad kiekvienas  albume įrašytas kūrinys yra užfiksuotas unikalus momentas. Grojama gyvai, šio kvarteto atliekama baroko muzika nusimeta perukus, suskleidžia vėduokles ir kaskart suskamba vis kitaip.

Kadangi atlikėjai visus naujojo albumo kūrinius, išskyrus paskutinį, įrašė Valdovų rūmų Didžiojoje renesansinėje menėje, spalio 8 d. koncerto klausytojai taps autentiško  albumo skambesio liudytojais.

Kostiumus specialiai šiam pasirodymui sukūrė garsi Lietuvos dizainerė Sandra Straukaitė. Berlyne gyvenantis ir kuriantis menininkas Adomas Žudys koncerte pristatys originalią vizualinę instaliaciją, drauge su fotomenininke Dalia Mikonyte sukurtą pagal „Baroque Contempo“ muziką.

Bilietų kainos: 6, 8, 10 Eur

Bilietus galima įsigyti Valdovų rūmų ir „Bilietai LT“ kasose bei internetu www.bilietai.lt (taikomi aptarnavimo mokesčiai).

Taikomos nuolaidos: 
20.00 % – studentams, moksleiviams, senjorams (1 bil.).
20.00 % – žmonėms su negalia (1 bil.).

Publikuota: 2016-09-17 12:41 Atnaujinta: 2016-09-21 09:08
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika