Teatralizuotas šokio koncertas „Linksmasis karas“

Renginio data: 2016m.Balandžio0416 d.18:00 - 19:30 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2016-04-16
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

Senosios muzikos ir šokio ansamblis „Banchetto musicale“ šiemet švenčia 30 metų sukaktį!

Šia proga 1986-aisiais koncertinę veiklą pradėjęs kolektyvas rengia naują teatralizuotą šokio programą „Linksmasis karas“. 2016 metais visame pasaulyje bus minima didžio anglų dramaturgo Viljamo Šekspyro mirties 400 metų sukaktis, o ansamblis tobulins projektą preliminariu pavadinimu „Šekspyro kaukės“. Jo režisierė ir choreografė – ilgametė ansamblio bendražygė ir įkvėpėja, garsi V. Šekspyro epochos kultūros ir teatro tyrėja Jane Gingell iš Londono. Koncerte dalyvaus ir jos asistentas Konrad Przybycień (Vroclavas). Be ansamblio „Banchetto musicale“ šokėjų, scenoje matysime ir du aktorius, kurie vaidins įsimylėjusių, bet priešiškai nusiteikusių dvariškių porą ir kartu pristatys ištraukas iš į lietuvių kalbą išverstų keturių V. Šekspyro komedijų. Tai ilgametis „Banchetto musicale“ solistas, dainininkas Nerijus Masevičius bei su ansambliu debiutuojanti „Lėlės“ teatro aktorė Sigita Mikalauskaitė. Abu, kaip tikri Elžbietos I epochos dvariškiai, nemažai šoks. 

Projekto rengėjai: VšĮ Senųjų menų studija (direktorė Jūratė Širvytė-Rukštelė), ansamblis „Banchetto musicale“ (meno vadovė Jūratė Mikiškaitė-Vičienė) 

Rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Britų taryba Lietuvoje

Informacinis rėmėjas – UAB „Puantas“

Partneris – Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai

Registracija į renginį baigta.

Publikuota: 2016-04-08 10:37 Atnaujinta: 2016-04-15 11:23
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika