Projekto „Išsipildymo akcijos įkvėpti...“ jubiliejinis koncertas „Aš vis dar tikiu...“

Renginio data: 2014m.Gruodžio1220 d.16:00 - 17:30 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2014-12-20
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

Vilniaus Naujosios Vilnios muzikos mokyklos projektas „Išsipildymo akcijos įkvėpti...“, kuriam atsirasti turėjo įtakos TV3 paskelbta „Išsipildymo akcija“, šiemet švenčia savo prasmingos ir taurios veiklos dešimtmetį.

Pagrindinis projekto tikslas – atkreipti dėmesį į vaikų globos namuose gyvenančių vaikų problemas, pasitelkiant stebuklingą muzikos galią, įnešti į jų kasdienybę džiaugsmo, šilumos, tikėjimo ir vilties spindulėlių. Likimo nuskriaustiesiems teikti ne materialinių, o dvasinių dovanų.

Labai svarbus ir edukacinis projekto tikslas – globos įstaigų auklėtiniams sudaryti puikią galimybę susipažinti su instrumentine ir chorine muzika, iš arti pamatyti muzikuojančius vaikus, susipažinti su jais ir jų muzikos instrumentais, pasimokyti liaudies ratelių, žaidimų ir dainelių, atskleisti ir ugdyti jų muzikinius gebėjimus, skatinti kūrybiškumą. Tai neįkainojamas indėlis į augančio žmogaus dvasinį aruodą.

Bene svarbiausias šio projekto tikslas – siekis, kad mokyklų ir vaikų globos įstaigų bendradarbiavimas padėtų mažinti globos namų auklėtinių atskirtį nuo jų bendraamžių, augančių šeimose. Taip padėti likimo nuskriaustiems vaikams lengviau integruotis į visuomenę.

Koncertai kasmet rengiami ne tik Lietuvos vaikų globos įstaigų auklėtiniams, projekto idėja įkvėpė ir Latvijos bei Lenkijos muzikos mokyklas.

Kiekvienais metais šia gražia idėja susidomi vis daugiau ne tik Lietuvos muzikos ir meno mokyklų bei profesionalių atlikėjų. Koncertuose dalyvauja Latvijos bei Lenkijos jaunieji muzikantai, Artūro Noviko džiazo mokykla, „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos bei Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos kolektyvai, Vilniaus chorinio dainavimo mokykla „Liepaitės“, choras „Jauna muzika“, vaikų ir jaunimo orkestras „Jovaras“, Eglės Špokaitės baleto mokykla, instrumentinės muzikos grupė "Subtilu Z", dainininkės Natalija Katilienė, Gabrielė Vasiliauskaitė, Rasa Kaušiūtė. Su lietuvių liaudies tradicijomis, žaidimais ir dainomis vaikus kasmet supažindina etnologė, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto mokslo darbuotoja Gražina Kadžytė.

Ypač reikšmingi buvo 2007 m., kai projekto „Išsipildymo akcijos įkvėpti...“ partneriu tapo Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas. Dėl prasmingo bendradarbiavimo į koncertus atvykdavo vaikų iš tolimesnių globos įstaigų, koncertų dalyviai džiaugėsi dovanėlėmis, sudarytos palankesnės sąlygos vaikų globos namų auklėtiniams susipažinti su pasaulio muzikos lobynu, likimo nuskriaustiems mažiesiems muzikos mylėtojams dalyvauti muzikos renginiuose, susipažinti su muzikuojančiais vaikais, įgyti žinių apie muzikos žanrus bei instrumentus. Vis daugiau jų jautėsi mylimi. Taip pat buvo suteikta galimybė baigiamuosiuose koncertuose pasirodyti ir gabiems Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo globojamų kaimo mokyklų vaikams. Bendradarbiavimas su A. Adamkienės labdaros ir paramos fondu tęsėsi septynerius metus, iki fondo uždarymo.

Kasmet, artėjant Kalėdoms – džiaugsmo, meilės ir stebuklų metui, atnešančiam gražią viltį ir dvasios ramybę, gražiausiose Vilniaus koncertų salėse (Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje, Šv. Jonų bažnyčioje ir kt.) rengiamas baigiamasis metų koncertas, kurį likimo nuskriaustiems vaikučiams dovanoja jų bendraamžiai, muzikuodami kartu su žinomais atlikėjais.

Dalyviai

Vilniaus Naujosios Vilnios muzikos mokyklos kamerinis orkestras (vad. Ričardas Sviackevičius)
Chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ merginų choras (vad. Jolita Vaitkevičienė)
Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinė grupė „Jazz Island“
„Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos IV klasės choras (vad. Eglė Čigriejūtė-Strolienė)
Utenos „Žiburio“ pradinės mokyklos vokalinis ansamblis „Žiburiukai“ (vad. Lina Gaižauskienė)
Klaipėdos jaunimo centro vaikų senosios muzikos ir šokio ansamblis „Dolce musica“ (vad. Daiva Pielikienė ir Valdas Paulauskas)

Solistai 
Natalija Katilienė (sopranas) Saulius Auglys (marimba), Gabrielė Vasiliauskaitė (sopranas; Hamburgo aukštoji muzikos ir teatro mokykla), Dmitrij Berezin (violončelė; Sankt Peterburgo N. Rimskio-Korsakovo konservatorija), Dalia Dėdinskaitė (smuikas) ir Gleb Pyšniak (violončelė; Vienos muzikos ir vaizduojamųjų menų universitetas), Aigars Raumanis (saksofonas; Rygos Jāzepa Mediņa muzikos koledžas)

Koncerto vedėja Irena Žilinskienė

Koncerto globėjai – Jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus ir ponia Alma

Koncerto organizatorė – Vilniaus Naujosios Vilnios muzikos mokykla
Koncerto partneris
– Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai

Renginys nemokamas, tačiau maloniai prašome registruotis.

Publikuota: 2014-12-03 15:10 Atnaujinta: 2014-12-05 11:04
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika