Jean-Marc Luisada koncertas

Renginio data: 2014m.Gruodžio1218 d.19:00 - 20:30 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2014-12-18
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

Vienintelis pianisto koncertas Baltijos šalyse ir tik 400 bilietų.

Koncerto programa

Franz Schubert – Sonata B-dur, D. 960

I. Molto moderato
II. Andante sostenuto
III. Scherzo: Allegro vivace con delicatezza – Trio
IV. Allegro ma non troppo – Presto

Fryderyk Chopin – Valsai (Les 14 valses)

Šis prancūzų pianistas – vienas iš tų garsių atlikėjų, kuriems kelius į tarptautinį pripažinimą atvėrė Tarptautinis Frederiko Šopeno (Fryderyk Chopin) vardo konkursas Varšuvoje. 1985 m. čia laimėjęs prizinę vietą Žanas Markas Luizada (Jean-Marc Luisada), ir iki tol sėkmingai koncertavęs įvairiose šalyse, gavo gausybę pasiūlymų pasirodyti garsiausiose pasaulio koncertų salėse.

Daugelyje pasaulio scenų Ž. M. Luizada yra grojęs diriguojant tokiems batutos meistrams kaip Charles Dutoit, Ádám Fischer, Theodor Guschlbauer, Eliahu Inbal, Hiroyuki Iwaki, Marek Janowski, Yehudi Menuhin ir kt. Jis koncertavo su Londono simfoniniu orkestru, Prancūzijos nacionaliniu orkestru, „Sinfonia Varsovia“, Tokijo filharmonijos simfoniniu orkestru ir su kitais kolektyvais iš įvairių šalių.

Ž. M. Luizada yra nuolatinis žymių tarptautinių muzikos festivalių dalyvis Ispanijoje (Valdemosojė), Norvegijoje (Bergene), Prancūzijoje (Bezansone, Monpeljė, Strasbūre) ir kitose užsienio šalyse. Pianistui yra tekę koncertuoti garsiausiose pasaulio salėse – nuo Niujorko „Carnegie Hall“ iki Maskvos P. Čaikovskio konservatorijos. 

Jo pirmasis laimėjimas tarptautinėje scenoje – 1983 m. iškovota prizinė vieta Dino Ciani vardo pianistų konkurse Milano „La Scalos“ teatre. Dar po dvejų metų jis tapo jau minėto F. Šopeno vardo konkurso laureatu. Šis laimėjimas atlikėjui suteikė teisę pasirašyti sutartį su įrašų leidybos agentūra „Harmonic Records“, o vėliau – su prestižine „Deutsche Grammophon“. Jos išleido daugybę pianisto kompaktinių plokštelių, iš kurių bene vertingiausi yra F. Šopeno valsų ir mazurkų rinkiniai, taip pat Edvard Grieg ir Robert Schumann koncertai, įrašyti su Londono simfoniniu orkestru (dir. Michael Tilson Thomas). Būtent F. Šopeno valsus klausytojai išgirs Vilniuje.

1998 m. Ž. M. Luizada pasirašė išskirtinę sutartį su „RCA Red Seal/BMG“ (dabar – „BMG-Sony“). Ši agentūra išleido jo atliekamus Georges Bizet ir Gabriel Fauré kūrinius (už šiuos įrašus pianistas buvo apdovanotas „Geriausio metų disko“ prizu), taip pat Antonín Dvořák, Robert Schumann, Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Franz Liszt, Aleksandro Skriabino ir Ludwig van Beethoven opusus. Be to, 2009–2011 m. pianistas įrašė įvairios F. Chopino muzikos (noktiurnų, etiudų, polonezų, mazurkų ir baladžių). Šie įrašai sulaukė puikių žiniasklaidos vertinimų.

Ž. M. Luizada yra tiesiog įsimylėjęs kiną: jo asmeninėje kolekcijoje yra daugiau kaip 8 tūkstančiai filmų! Nenuostabu, kad pianistas itin entuziastingai dalyvavo projekte, kurio metu „Deutsche Grammophon“ įrašė F. Poulenco „Babaro istoriją“ su prancūzų aktore Jeanne Moreau. Vėliau Ž. M. Luizadai teko dalyvauti ir kituose dvi meno rūšis sujungusiuose projektuose, pavyzdžiui, įrašant koncertą-monologą „Šventoji ugnis: George Sand ir Chopin“ su aktore Macha Méril. Be to, jam yra tekę bendradarbiauti su aktoriais Clément Sibony, Nicolas Vaude, Marie-Christine Barrault ir Bruno Putzulu.

Bilietus galima įsigyti „Bilietai LT“ kasose bei internetu www.bilietai.lt.

 

Publikuota: 2014-11-07 13:21 Atnaujinta: 2014-11-07 13:44
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika