Italų gitaristo Francesco Buzzurro koncertas

Renginio data: 2014m.Birželio0603 d.18:30 - 20:00 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2014-06-03
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

Italų kultūros institutas Vilniuje Lietuvos publikai su džiaugsmu pristato italų gitaristo Francesco Buzzurro koncertą!

Pats Ennio Morricone atlikėją apibūdino kaip didžiausią mūsų dienų gitaristą, sugebantį visiems suprantamai perteikti rimtąją muziką.

Francesco Buzzurro pradėjo groti būdamas 6 metų, kai tėvas jam padovanojo mažą gitarą. Baigė Palermo Bellini konservatoriją, toliau tobulinosi ir įgijo muzikos magistro laipsnį Italijos menų akademijoje „Fondazione Arts Academy“. Tais pačiais metais baigė užsienio kalbų ir literatūros bakalauro studijas ir pradėjo koncertuoti Europos bei Amerikos šalyse.

Be klasikinės gitaros ir folklorinės muzikos, greit susidomėjo ir džiazu. Besigilindamas į šią sritį, atrado savo asmeninį improvizacijos stilių su bosanovos, etninės muzikos ir Lotynų Amerikos džiazo motyvais. Jo transkripcijoms ir kompozicijoms būdinga tai, kad gitara suvokiama kaip mažas orkestras.

Užsitarnavęs gitaristo, nepriklausančio nuo schemų ir turinčio savo išskirtinį improvizavimo klasikine gitara stilių, vardą, Francesco Buzzurro kasmet yra kviečiamas į Los Andželo Pietų Kalifornijos universiteto klasikinės ir džiazo gitaros katedras vesti jungtinių seminarų. 2010 m. Italijoje ir JAV surengė bendrus koncertus ir seminarus su gitaristu Richard Smith, su kuriuo bendradarbiauja jau daugybę metų.

2014 m. sausio 28 d. Frydburgo (Vokietija) tarptautinėje kultūros mugėje jis išrinktas geriausiu 2013 metų Europos gitaristu, gavo apdovanojimą.

Lietuvos publikai atlikėjas pristato paties aranžuotus klasikinius įvairių šalių kompozitorių kūrinius. Programoje skambės LIBERTANGO (Astor Piazzolla, Argentina), GRANADA (Augustìn Lara, Meksika / Ispanija), TICO TICO (Zequinha Abreu, Brazilija), HAVA NAGILA (Abraham Zevi Idelsohn / Moshe Nathanson, Izraelis) ir dar daug kitų kūrinių.

Koncertas nemokamas, bet, atsižvelgiant į ribotą vietų skaičių, prašytume užsiregistruoti el. paštu istitutovilnius@gmail.com arba telefonu (8 5) 261 1076.

Publikuota: 2014-05-28 13:51 Atnaujinta: 2014-06-02 11:31
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika