Pirma ciklo „Vilniaus netektys: fotografija atskleidžia istoriją“ paskaita

Renginio data: 2014m.Vasario0201 d.14:00 - 15:00 Visi renginiai
Valdovų rūmų Lankytojų vestibiulio auditorija
Aktualu iki 2014-02-01
Renginio tipas:
Vieša paskaita
Renginio tipo nr.:
19

Penkių paskaitų cikle siekiama aptarti 50 temų, pristatančių istorinius, religinius ir kitus paminklinius Vilniaus objektus. Paskaitose bus kalbama apie tai, kas buvo, bet dabar jau yra pranykę arba neatpažįstamai pasikeitę. Kiekvienos paskaitos metu bus pristatoma apie 150 fotografijų, o, nesant konkrečių objektų tam tikro laikotarpio fotografijų, bus pasitelkiamos senosios graviūros, piešiniai, akvarelės ir kita istorinė ikonografija. Paskaitų metu pristatoma ir mažai žinoma arba visai nauja informacija: istoriniai faktai, dokumentai, legendos, pasakojimai.
Pirmoje paskaitoje bus kalbama apie Gedimino pilies kalną, Radvilų rūmus, 1931 m. potvynį ir Vilniaus katedros Karališkąją kriptą, Katedros aikštę, carinės Rusijos laikų paminklus, nugriautas bažnyčias, koplytėles bei Tymo kvartalą.

Paskaitas skaitys Lietuvos Respublikos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, žymus fotografijos istorijos tyrinėtojas, buvęs ilgametis Lietuvos fotomenininkų sąjungos pirmininkas, garsiausias lietuvių fotografas peizažistas Stanislovas Žvirgždas.

Kultūros renginys nemokamas.

Publikuota: 2014-01-21 13:21 Atnaujinta: 2014-01-22 12:56
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika