Žmonės, kūrę Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istoriją

Renginio data: 2013m.Vasario0222 d.11:00 - 12:00 Visi renginiai
Aktualu iki 2013-02-22
Renginio tipas:
Knygos pristatymas
Renginio tipo nr.:
11

Parodos „Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų ir didikų portretai iš Ukrainos muziejų“ katalogo pristatymas

Konferencijų salė 5.3

Renginyje dalyvauja:
doc. dr. Genutė Kirkienė
Vilniaus universitetas
doc. dr. Eugenijus Saviščevas
Vilniaus universitetas
Birutė Verbiejūtė
Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai

Jaunimo pamėgti istorikai pateiks įdomių istorinių faktų ir įžvalgų apie iškilias asmenybes, suvaidinusias svarbų vaidmenį ne tik Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės, bet ir visos Abiejų Tautų Respublikos politiniame bei kultūriniame gyvenime. Renginyje bus pristatytas Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų išleistas tarptautinės parodos „Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų ir didikų portretai iš Ukrainos muziejų“ katalogas. Parodoje, vykusioje Lietuvos dailės muziejuje 2012 m. liepos 4–spalio 28 d., buvo eksponuojama unikali Lvovo ir Lucko muziejuose saugoma lituanistinė portretų kolekcija. Parodą įamžinusiame leidinyje publikuojami 86 vertingi Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų ir didikų (Višnioveckių, Sanguškų, Radvilų, Sapiegų, Chodkevičių, Pacų ir kt.) portretai – tapybos, skulptūros, emalio darbai, skelbiami straipsniai apie Lietuvos ir Ukrainos istorinius ryšius, portretų atsiradimo ir kolekcijų formavimosi Ukrainos muziejuose istoriją, jų meninę vertę bei restauravimo procesą.

Katalogas išleistas lietuvių kalba. Taip pat leidinyje anglų ir ukrainų kalbomis pateikiami įvadiniai tekstai, moksliniai straipsniai, iliustracijų aprašymai ir pagrindiniai duomenys apie eksponatus.

Publikuota: 2013-02-15 11:55 Atnaujinta: 2013-02-20 12:01
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika