Stendinė paroda „Leonardas. Genijaus žavesys“

Renginio data: 2019 m.Birželio0614 d. - 2019 m.Liepos0721 d.00:00 Visi renginiai
Valdovų rūmai
Aktualu iki 2019-07-21

Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai džiaugiasi galėdami šių metų Kultūros nakties proga Jums pristatyti pažintinę-meninę parodą „Leonardas. Genijaus žavesys“. Paroda sukurta paminėti 500-ąsias Leonardo da Vinči mirties metinės ir kartu įamžinti 2019 metus, skirtus šiai garbingai asmenybei atminti.

Parodą sudaro 14 informacinių-meninių stendų, išradingai ir šiuolaikiškai reprezentuojančių Leonardo da Vinči gyvenimą, meną, atradimus ir asmenybę. Kiekviename stende atsiskleis vis įvairesni istoriniai faktai ne tik apie šį, jau bene visiems nors kartą girdėtą italų menininką, bet ir apie visą Renesanso laikmetį, apie Žmogų, apie jo prigimtinį norą kurti ir įprasminti gyvenimą.

Parodos idėja kilo Italijos ambasadoriaus Bulgarijoje Stefano Baldi iniciatyva ir neužilgo atsirado Italijos ambasados Lietuvoje bei Italų kultūros instituto Vilniuje akiratyje – išversti į lietuvų kalbą ir visoms amžiaus grupėms pritaikyti aprašymai kiekvienam praeiviui leis įsigilinti tiek į Leonardo da Vinči asmenybę, tiek į didingą Italijos kultūrą.

Publikuota: 2019-06-14 Atnaujinta: 2019-06-13 12:05
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika