Istorikai vis dažniau prabyla apie maisto ruošimo tradicijas LDK

Istorikai vis dažniau prabyla apie maisto ruošimo tradicijas LDK

Kaune vyko diskusija „Lietuvą pristatančios vaišės: intelektualinė provokacija“. Joje svarstyta, kokie patiekalai ir gėrimai yra mūsų tapatybės dalis. Su Lietuva užsieniečiams asocijuojasi rūkyti lašiniai ir juoda duona. Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų muziejininko dr. Liudo Glemžos teigimu, degtine girdyti tik vežikai, patarnautojai, o kuo aukštesnio socialinio sluoksnio žmogus, tuo mažiau degtinės gerdavo. „Muitinių knygos rodo, kad Radvilos įsiveždavo po 500 butelių šampano, baltojo ir raudonojo vyno“, – apie didikų pomėgius kalba istorikas.

Plačiau kauno.diena.lt >>>
Plačiau delfi.lt >>>

Susiję įrašai

Daugiau straipsnių

Mecenato dr. Prano Kiznio kolekcijos katalogo sutiktuvės: „Žmonės gyvi grožiu ir gėriu“

Mecenato dr. Prano Kiznio kolekcijos katalogo sutiktuvės: „Žmonės gyvi grožiu ir gėriu“

20251111

2025 m. lapkričio 19 d. 18.00 val. bus pristatomas dr. P. Kiznio kolekcijai skirtas dviejų tomų katalogas „Prano Kiznio dailės kolekcija. Nuo italų gotikos iki lietuvių modernizmo“. Žymus Lietuvos pramonininkas, kolekcininkas ir mecenatas dr. Pranas Kiznis per keletą dešimtmečių sukaupė įspūdingą ir gausų meno vertybių rinkinį. Pradėjęs nuo XX a. lietuvių moderniosios dailės, vėliau mecenatas įsigijo ir užsienio autorių kūrinių, o pastaraisiais metais – devyniasdešimt italų ir kitų žymių Europos dailininkų XIV–XVIII a. tapybos darbų. Didelė jų dalis eksponuojama dr. P. Kiznio paveikslų galerijoje Nacionaliniame muziejuje Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose.

Plačiau

Publikuota: 2011-05-30 Atnaujinta: 2011-09-22 08:51
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika