Istorikai vis dažniau prabyla apie maisto ruošimo tradicijas LDK

Kaune vyko diskusija „Lietuvą pristatančios vaišės: intelektualinė provokacija“. Joje svarstyta, kokie patiekalai ir gėrimai yra mūsų tapatybės dalis. Su Lietuva užsieniečiams asocijuojasi rūkyti lašiniai ir juoda duona. Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų muziejininko dr. Liudo Glemžos teigimu, degtine girdyti tik vežikai, patarnautojai, o kuo aukštesnio socialinio sluoksnio žmogus, tuo mažiau degtinės gerdavo. „Muitinių knygos rodo, kad Radvilos įsiveždavo po 500 butelių šampano, baltojo ir raudonojo vyno“, – apie didikų pomėgius kalba istorikas.

Plačiau kauno.diena.lt >>>
Plačiau delfi.lt >>>

Susiję įrašai

Daugiau straipsnių

Tarptautinė mokslinė konferencija „Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė XVIII amžiuje: tarp lojalumo ir (ne)paklusnumo“

20241126

Minint 1794 m. sukilimo Abiejų Tautų Respublikoje 230-ąsias metines siekiama nauju žvilgsniu pažvelgti į pilietinį pasipriešinimą bei aptarti, kaip aštuonioliktojo šimtmečio Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės visuomenė suvokė lojalumą, pavaldumą ir (ne)paklusnumą. Konferencijos dalyviai iš Lietuvos, Lenkijos ir Latvijos pristatys naujausius pilietinio nepaklusnumo, individo laisvės ir visuomeninės tvarkos problemų tyrimus, aptars, kiek gilus buvo luominis, tarnybinis, profesinis, religinis, šeiminis paklusnumas ir kokias raiškos formas įgavo ar įgaudavo priešinimasis valdovo (pono, darbdavio, užsakovo ir kt.) valdžiai bei valiai.

Plačiau

Mums svarbi Jūsų nuomonė!

20241128

Kviečiame dalyvauti Valdovų rūmų muziejaus lankytojų apklausoje ir padėti mums ištaisyti trūkumus, jei tokių pastebite.

Plačiau

Publikuota: 2011-05-30 Atnaujinta: 2011-09-22 08:51
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika