Istorija ir atmintis. Romano Borisovo akvarelės

Išleidimo metai:
2020
Kaina:
10.00
Tipas:
Katalogai

ĮSIGYTI LEIDINĮ

Tai Nacionaliniame muziejuje Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose surengtos parodos „Istorija ir atmintis. Romano Borisovo akvarelės“ katalogas. Jame publikuojami garsaus dailininko, keliautojo, Rytų Prūsijos ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės architektūros paveldo metraštininko Romano Borisovo per daugiau nei keturis dešimtmečius sukurti 78 išskirtiniai darbai – akvarelės ir eskizai, pristatantys nykstantį architektūros palikimą – senąsias bažnyčias ir koplyčias, rūmų ir pilių griuvėsius, skersgatvius ir kiemus, taip pat – įvadiniai tekstai, apžvelgiantys dailininko biografiją ir kūrybą.

Parodos ir jos katalogo struktūrą diktavo platus geografinis, istorinis autoriaus akiratis ir nykstančio paveldo problematika. Šalia svarbiausio istorinio centro – Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės sostinės Vilniaus (Senasis Vilnius – I dalis), kataloge pristatomi dabartinėje Ukrainoje ir Baltarusioje esantys kultūros paveldo objektai (Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės paveldas – II dalis) bei smarkiai besikeičianti, nykstanti ir vis mažiau senosios istorinės tapatybės turinti Rytų Prūsija (III dalis). Atskirą katalogo dalį (Eskizai) sudaro keli autoriaus sukurti eskizai, leidžiantys akies krašteliu pažvelgti į dailininko darbų užkulisius, kūrimo procesą ir jį lydėjusias refleksijas.

Katalogo sudarytojai Živilė Mikailienė, Marijus Uzorka

2020, 120 p., iliustruota


ĮSIGYTI LEIDINĮ

Publikuota: 2020-10-21 15:50 Atnaujinta: 2024-01-04 11:15
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika