Ekskursija po parodą su kolekcininku Viliumi Kavaliausku

Renginio data: 2024m.Gegužės0523 d.18:00 - 19:30 Visi renginiai
Valdovų rūmai
Registracija prasidės 2024 m. gegužės 16 d. 9.00 val.
 
Paroda „Baltijos valstybių laisvės simboliai 1918–1940 m. Lietuva, Latvija, Estija“ tęsia muziejaus tradiciją rengti parodas, skirtas XX a. valstybingumo istorijai bei jos tęstinumui atskleisti.
Parodoje eksponuojami Lietuvos, Latvijos ir Estijos valstybingumo simboliai – valstybiniai apdovanojimai: ordinai, medaliai, ordinų Grandinės. Eksponuojant kiekvienai iš Baltijos šalių reikšmingus simbolius, pristatomos ir jais apdovanotos iškilios istorinės asmenybės – Baltijos valstybių kūrėjai bei laisvės gynėjai, jų biografijos. Taip atskleidžiama Lietuvos, Latvijos ir Estijos valstybingumo istorijos raida, diplomatijos tarpukariu ypatumai, tarptautinės padėties Europoje kaita. Lankytojai vienoje vietoje išvys originalias Latvijos ir Estijos Prezidentų Grandines, Vytauto Didžiojo ordiną su Aukso grandine, kitų to meto žymių Europos šalių politikų pagerbimo bei įvertinimo ženklus. Šią vertingą bei didžiausią regione faleristikos kolekciją nuo 1965 m. sukaupė kolekcininkas Vilius Kavaliauskas, ją papildęs vertinga ikonografine medžiaga – fotografijomis, dokumentais.
 
Pažintis su paroda lydint kolekcininkui – pati geriausia dovana lankytojui! Laukiame Jūsų!
 
Ekskursijos kaina užsiregistravusiam lankytojui – 2 Eur + lankytojo bilietas (IV maršrutas)
 
Organizuotas grupes į ekskursiją su muziejaus gidu kviečiame registruotis tel. (8 5) 262 0007
 
Ekskursijos kaina organizuotai grupei – 20,00 Eur + lankytojų bilietai (IV maršrutas)
 
Ekskursija vedama lietuvių kalba ne didesnei nei 20 asmenų grupei
 

Susiję įrašai

Parodos

Baltijos valstybių laisvės simboliai 1918–1940 m. Lietuva, Latvija, Estija

Parodoje eksponuojami Lietuvos, Latvijos ir Estijos valstybingumo simboliai – valstybiniai apdovanojimai: ordinai, medaliai, ordinų Grandinės. Šia paroda siekiama ne tik pristatyti istoriškai ir estetiškai vertingus apdovanojimus – joje apimamas platesnis istorinis kontekstas ir pasitelkiant valstybinę simboliką audžiamos gijos su dabartimi.

Plačiau

Publikuota: 2024-02-28 16:44 Atnaujinta: 2024-02-28 16:45
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika