Ekskursija su muziejaus archeologu „Gotikos labirintai“

Renginio data: 2024m.Balandžio0404 d.18:00 - 19:00 Visi renginiai
Valdovų rūmai
Registracija prasidės 2024 m. kovo 28 d. 9:00 val.
 
Lankydami archeologinę ekspoziciją ir gotikinių koklių parodą susipažinsime su archeologų rastais ir tyrinėtais Ankstyvosios mūrinės pilies reprezentaciniais pastatais, išskirtiniais jų interjero ir eksterjero elementais, pagrindinėmis gotikinių koklių radimvietėmis. Išsiaiškinsime, kur buvo tikrasis Gedimino pilies bokštas, kuriame XV a. galėjo gyventi ir pats didysis kunigaikštis. Gotikinių koklių parodoje apžvelgsime valstybių, didikų ir bajorų heraldiką, mitologines ir biblines scenas, vaizduotas XV a. vid. plokštiniuose kokliuose.
 
Ekskursijos kaina užsiregistravusiam lankytojui – 2 Eur + lankytojo bilietas (III maršrutas)
 
Organizuotas grupes į ekskursiją su muziejaus gidu kviečiame registruotis tel. (8 5) 262 0007
 
Ekskursijos kaina organizuotai grupei – 15,00 Eur + lankytojų bilietai (III maršrutas)
 
Ekskursija vedama lietuvių kalba ne didesnei nei 20 asmenų grupei
 

Susiję įrašai

Parodos

Nuo vienaragio iki Trijų Karalių: gotikiniai kokliai iš Valdovų rūmų muziejaus rinkinių

Gotika – pirmasis Europos dailės ir architektūros stilius, palikęs ryškius pėdsakus Lietuvos kultūros ir meno pavelde. Įdomu, kad iki Vilniaus Žemutinės pilies Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijos tyrimų apie Gotikos epochos interjerus Lietuvoje žinota labai mažai, o pradėjus archeologinius kasinėjimus aptikta daugybė Gotikai būdingų radinių – ornamentuotų grindų bei sienų apdailos plytelių, profilinių plytų, kitų architektūrinių detalių, puodyninių ir plokštinių koklių, dažyto tinko fragmentų bei kitų dirbinių. Jie atskleidė daug platesnį Gotikos epochos Lietuvoje paveikslą. Parodoje pristatomi vieni iš įdomiausių gausios Gotikos epochą reprezentuojančios kolekcijos radinių – gotikiniai plokštiniai kokliai. XV a. viduriu datuojamą koklių kolekciją sudaro apie 650 koklių ir jų fragmentų, puoštų mažiausiai 60-ia skirtingų siužetų. 

Plačiau

Publikuota: 2024-01-04 13:59 Atnaujinta: 2024-01-04 17:26
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika