Tarptautinė konferencija „Bizantija ir Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė: pasaulietinės ir bažnytinės sferos sąveikos XIV–XV a.“

Renginio data: 2024 m.Gegužės0530 d.09:00 - 2024 m.Gegužės0531 d.18:00 Visi renginiai
Organizatorius
Lietuvos istorijos institutas
 
Partneriai
Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai
Vilniaus universiteto Istorijos fakultetas
Lenkijos institutas Vilniuje
 

 
Pranešėjai
Darius Baronas, Olaksandr Fylypchuk, Sebastian Kolditz, Giedrė Mickūnaitė, Ekaterini Mitsiou, Aleksandr Osipian, Jonathan Shepard, Sergejus Temčinas, Constantin Zuckerman
 
Šios tarptautinės konferencijos tikslas – užpildyti vėlyvųjų Viduramžių Bizantijos ir jos kaimynių šiaurinėje Rytų ir Vidurio Europoje tyrimų spragą, nagrinėjant Bizantijos politinį ir kultūrinį poveikį teritorijoms, kurios apibrėžiamos kaip dabartinė Lenkija, Lietuva, Baltarusia ir Ukraina. Apsvarstomi interesai, interesų grupės, įsitikinimai, darę įtaką Bizantijos bei minimų teritorijų populiacijai, elitui ir valdovams.
 
Konferencija yra Lietuvos mokslo tarybos finansuojamo projekto „Bizantija ir Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė: pasaulietinės ir bažnytinės sferos sąsaja XIV–XV a.“ dalis (sutarties Nr. S-MIP-22-15).
 

 
Mokslo komitetas
Darius Baronas, Jonathan Shepard, Sergejus Temčinas, Constantin Zuckerman
 
Organizacinis komitetas
Darius Baronas, Salvijus Kulevičius, Aurimas Švedas, Ramunė Šmigelskytė-Stukienė
 

 
Konferencija vyks hibridiniu būdu, anglų kalba
Programa bus paskelbta greitu metu
Publikuota: 2024-04-17 16:03 Atnaujinta: 2024-04-23 14:39
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika