ATŠAUKTA paskaita „Džovanis Belinis – Dievo Motinos tapytojas“

Renginio data: 2024m.Balandžio0416 d.18:00 - 19:30 Visi renginiai
Valdovų rūmų Renginių salė
Aktualu iki 2024-04-16
Apgailestaujame, tačiau dėl prelegentės ligos paskaita yra atšaukiama
 

Džovanis Belinis (apie 1430–1516) laikytinas pirmuoju Renesanso epochos Venecijos dailininku. Per visą savo kūrybos laikotarpį kompoziciją „Dievo Motina su Kūdikiu“ dailininkas tapė bene dažniausiai. Šių paveikslų grupę sudarė tiek asmeniniam pamaldumui skirti nedidelio formato kūriniai, kuriems tapytojas dažnai projektuodavo ir rėmus, tiek ir didesnės kompozicijos altorių retabuluose.

Viešoje paskaitoje bus kalbama apie Marijai skirtos ikonografijos genezę, Dž. Belinio stiliaus kaitą – nuo įsitvirtinusių bizantiškosios ikonografijos raiškos formų iki maniera moderna, – taip pat ir apie vieno žymiausių Venecijos dailininkų dirbtuvės veiklą. Paskaitos atspirties taškas – Dž. Belinio paveikslas „Dievo Motina su Kūdikiu“ iš Krokuvos Vavelio karališkosios pilies rinkinių. Parodoje eksponuojamas kūrinys bus pristatomas ir visos Vavelio tapybos kolekcijos kontekste.

 

Paskaitą skaitys Dr. Joanna Winiewicz-Wolska (Vavelio karališkoji pilis – Valstybiniai meno rinkiniai)
Paskaita vyks lenkų kalba su sinchroniniu vertimu į lietuvių kalbą. 
 

Renginys nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija
 
Po paskaitos maloniai kviečiame aplankyti parodą

Susiję įrašai

Parodos

Renesanso šedevras iš Vavelio. Džovanio Belinio „Dievo Motina su Kūdikiu“

Vyksta20240223 - 20240519

Krokuvos Vavelio karališkoji pilis – Valstybiniai meno rinkiniai (Lenkija) 2023 m. įsigijo XV a. italų tapybos šedevrą – vieno garsiausių visų laikų italų dailininkų, Renesanso genijaus Džovanio Belinio (Giovanni Bellini, apie 1430–1516) paveikslą „Dievo Motina su Kūdikiu“. Šio įstabaus tapybos darbo istorija atsekama nuo XIX a., žinoma, kad jis priklausė garsioms meno kolekcijoms. Dabar – tai Vavelio karališkosios pilies rinkinių deimantas.

Plačiau

Publikuota: 2024-03-01 08:55 Atnaujinta: 2024-04-14 17:41
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika