Paskaita „Baltijos šalių laisvės simboliai: faleristikos kolekcija ir jos reikšmė“

Renginio data: 2024m.Vasario0227 d.18:00 - 19:30 Visi renginiai
Valdovų rūmai
Paskaitoje garsus kolekcininkas Vilius Kavaliauskas papasakos apie kelis dešimtmečius kauptą įspūdingą Baltijos valstybių faleristikos kolekciją, pristatomą parodoje „Baltijos šalių laisvės simboliai: faleristikos kolekcija ir jos reikšmė“. Lektorius atskleis Lietuvos Respublikos 1918–1940 m. valstybinių apdovanojimų istoriją ir supažindins su svarbiausiais šio laikotarpio valstybiniais apdovanojimais – pirmojo nepriklausomos Lietuvos valstybės ordino – kryžiaus „Už Tėvynę“ –projektais, Vyčio Kryžiumi ir Vyčio Kryžiaus ordinais, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordinu, Vytauto Didžiojo ordinu bei šiuos apdovanojimus gavusiais asmenimis, jų nuopelnais ir reikšme valstybės kūrimui, šalies gynybai. Paskaitoje bus aptarti apdovanojimai, skirti užsienio šalių vadovams, ministrams ir kitiems politikams, atskleidžiantys sudėtingas tarpukario politikos bei diplomatijos peripetijas, tarptautinių ryšių svarbą puoselėjant valstybingumo tradicijas.
 
Renginys nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija. 
 
Po paskaitos maloniai kviečiame aplankyti parodą „Baltijos valstybių laisvės simboliai 1918–1940 m. Lietuva, Latvija, Estija“.

Susiję įrašai

Parodos

Baltijos valstybių laisvės simboliai 1918–1940 m. Lietuva, Latvija, Estija

Vyksta20240214 - 20240526

Parodoje eksponuojami Lietuvos, Latvijos ir Estijos valstybingumo simboliai – valstybiniai apdovanojimai: ordinai, medaliai, ordinų Grandinės. Šia paroda siekiama ne tik pristatyti istoriškai ir estetiškai vertingus apdovanojimus – joje apimamas platesnis istorinis kontekstas ir pasitelkiant valstybinę simboliką audžiamos gijos su dabartimi.

Plačiau

Publikuota: 2024-01-31 16:14 Atnaujinta: 2024-02-20 08:44
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika