Ekskursija „Senojo sidabro spindesys“

Renginio data: 2023m.Sausio0105 d.06:00 - 19:00 Visi renginiai
Valdovų rūmai
Aktualu iki 2023-01-05
Renginio tipas:
Teminė ekskursija
Renginio tipo nr.:
5

Registracija į ekskursiją prasidės 2022 m. gruodžio 28 d.

Sidabro dirbiniai nuo seno buvo itin vertinami, naudoti tiek sakraliniame, tiek ir kasdieniame gyvenime. Pirmiausiai į Lietuvą jie pateko Romos imperijos monetų pavidalu, vėliau pradėti gaminti ir vietinių meistrų. Auksakalių dirbinių užsakovais buvo valdovai, dvasininkai, didikai ir pasiturintys miestiečiai. Per ekskursiją kalbėsimės apie pirmuosius auksakalystės žingsnius Lietuvoje, garsiausius valdovo dvarui dirbusius europinio lygio meistrus, apžiūrėsime sidabro vertybes, kurias savo kolekcijose sukaupė Vilniaus kolekcininkai.

Pirmojoje parodos dalyje pristatomi ankstyviausi dirbiniai, sukurti Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje XVII–XVIII a. Greta eksponuojami įvairių konfesijų sakraliniai kūriniai. Antrojoje, didžiausioje, parodos dalyje – XVIII–XIX a. Vilniuje dirbusių auksakalių darbų retrospektyva. Taip pat galėsime pasigrožėti ir itin retais Kauno, taip pat Karaliaučiaus ir Klaipėdos meistrų kūriniais, eksponuojamais trečiojoje parodos dalyje. Sidabro dirbinių parodą užbaigia vertybės, susijusios su Lietuvos didikų giminių paveldu.

Ekskursijos kaina užsiregistravusiam lankytojui – 2 Eur + lankytojo bilietas (II maršrutas)

Ekskursija vedama lietuvių kalba ne didesnei nei 20 asmenų grupei

Daugiau apie parodą

Publikuota: 2022-12-13 09:39 Atnaujinta: 2023-01-05 07:44
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika