Bilietai parduoti
Ne vienam turbūt teko išgirsti sakant „Pusryčius valgykite kaip karalius, pietus – kaip princas, o vakarienę – kaip vargšas“ arba „Valgyti yra būtina, bet gerai valgyti yra menas“. Kodėl tokie ar panašūs posakiai pasiekė mūsų dienas ir kartais nuskamba iš šiuolaikinių virėjų lūpų? Kiek tiesos slypi frazėje „Pasakyk, ką valgai, o aš pasakysiu, kas esi“? Ekskursijos metu ieškosime atsakymų į šiuos ir kitus klausimus, susipažinsime su maisto gaminimo ypatumais XVI–XVII a., virtuvės rakandais bei valdovo stalo etiketo taisyklėmis. Pabaigoje kaip tikri gurmanai žvilgtelėsime į valdovo virtuvės prieskonių lentyną, sužinosime, kokie prieskoniai buvo saugomi valdovo iždinėje, ir pasitikrinsime, ar būtume galėję tarnauti valdovo virtuvėje. Jūsų uoslės lauks išbandymas!
Ekskursijos kaina – 10 Eur
Ekskursijos trukmė – 1 val. 30 min.
Ekskursija vedama lietuvių kalba ne didesnei nei 25 asmenų grupei.