Edukacinis koncertas „Fleitos monologas nuo antikos iki XVIII a.“

Renginio data: 2022m.Rugsėjo0907 d.17:00 - 18:00 Visi renginiai
Valdovų rūmai
Aktualu iki 2022-09-07
Renginio tipas:
Edukacinis renginys
Renginio tipo nr.:
4

Fleitos monologas nuo antikos iki XVIII a.
Edukacinis koncertas

Dimitris Kountouras – istorinės fleitos (Graikija)

Muzikinėje kelionėje nuo helenizmo epochos iki baroko klausytoją lydės fleita, dvylika kartų keisdama savo pavidalą ir taip atskleisdama plačią šio instrumento rūšių ir tembrų skalę. Šią kelionę pradės neseniai Atėnuose atrasta senovės graikų Koile fleita (manoma, jog ja buvo grojama 180 m. pr. Kr.) ir pratęs viduramžių, renesanso ir baroko skersinės, išilginės ir dvigubos fleitos ir ragai. Edukaciniame koncerte skambės Mesomedo Kretiečio giesmės, grigališkojo choralo melodijos, viduramžių estampijos, taip pat kompozitorių Guillaume'o de Machauto, Oswaldo von Wolkensteino, Jakobo van Eycko, Marino Maraiso ir Johanno Joachimo Quantzo kūriniai.

Dimitrisas Kontourasas – istorinių pučiamųjų muzikos instrumentų atlikėjas, ansamblio „Ex Silentio“ vadovas, studijavęs Graikijoje, Olandijoje, Italijoje, Austrijoje ir Vokietijoje. D. Kontourasas specializuojasi Viduržemio jūros regiono senosios muzikos atlikimo srityje, kartu su savo ansambliu ir įvairiais kitais atlikėjais koncertuoja visoje Europoje, Artimuosiuose Rytuose ir Azijoje. D. Kontourasas taip pat yra muzikos istorijos mokslų daktaras, yra paskelbęs straipsnių humanizmo ir muzikos temomis.


Į koncertą įėjimas nemokamas, reikalinga išankstinė registracija

Daugiau informacijos www.bmfestival.lt

Festivalį rengia viešoji koncertinė įstaiga Banchetto musicale

Partneris – Valdovų rūmų muziejus

Publikuota: 2022-08-26 10:00
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika