Paskaita „Kur slepiasi seniausioji Vilniaus mūrinė pilis?“

Renginio data: 2022m.Birželio0618 d.13:00 - 13:30 Visi renginiai
Valdovų rūmų Lankytojų vestibiulio auditorija
Aktualu iki 2022-06-18
Renginio tipas:
Vieša paskaita
Renginio tipo nr.:
19

Prieš keliaujant į eksursiją po seniausios Lietuvoje, XIII a. pabaigos – XIV a. pilies mūrus, eksponuojamus Vadovų rūmų muziejaus erdvėse, kviečiame pažvelgti į šios pilies paieškų ir tyrinėjimų užkulisius. 

Pasitelkiant autentiškus tyrimų vaizdus, glaustai bus pristatoma XIII a. pab. – XIV a. pilies archeologinių tyrimų istorija ir specifika.

Nukeliausime į 1964-uosius metus, kuomet buvo atrasti pirmieji pilies mūrų fragmentai ir perbėgsime per daugiau nei du dešimtmečius tyrinėjimų, sugrąžinusių šios pilies pažinimą.

Taip pat pamatysime koks sudėtingas ir sunkus yra Vilniaus pilies archeologinių tyrimų procesas. Tam, kad būtų pasiekti ir ištirti sluoksniai, kuriuose slepiasi XIII a. pab.–XIV a. pilies reliktai, tenka dirbti kelių metrų gylyje, žemiau gruntinio vandens bei spręsti įvairius dėl sudėtingų tyrimų sąlygų kylančius iššūkius.

Paskaitą skaitys Valdovų rūmų muziejaus Archeologijos ir architektūros tyrimų skyriaus archeologė Dovilė Urbonavičiūtė-Jankauskienė

Paskaita nemokama, tačiau privaloma registracija.

Publikuota: 2022-06-02 11:43 Atnaujinta: 2022-06-09 16:36
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika