Senosios muzikos ansamblio „Tabulatūra“ koncertas

Renginio data: 2022m.Kovo0320 d.18:00 - 19:30 Visi renginiai
Valdovų rūmų Didžioji renesansinė menė
Aktualu iki 2022-03-20
Renginio tipas:
Koncertas
Renginio tipo nr.:
12

Huber Henriett (fleitos, dūdmaišis, balsas)
Rossa Levente (rebekas, kvintonas, fidelis, barokinis smuikas, balsas)
Bencze Balázs (liutnios, kobza, balsas)
Buda Ádám (kobza, dūdmaišis, mušamieji, balsas)

Ansamblis įkurtas 2000 metais, siekiant pristatyti ir garsinti koncertuose bei kituose kultūriniuose renginiuose Viduramžių, Renesanso, ankstyvojo Baroko ir kitų laikotarpių muziką, kada nors skambėjusią istorinės Vengrijos teritorijoje. Kolektyvas ypač daug dėmesio skiria muzikiniam paveldui, tautinėms tradicijoms, istoriškai pagrįstam atlikimui. Ansamblio muzikantai groja autentiškais instrumentais, pasitelkdami šiuolaikines instrumentuotes, o koncertų programas pagyvina įpindami archajiškų vengrų liaudies muzikos elementų.

Ansamblio nariai koncertuose klausytojams pristato ne tik įprastinius, bet ir įdomesnius, specialius muzikos instrumentus, kurie padeda sukurti ypatingą atmosferą ir pasirodymams suteikia autentiškumo. Ansamblis kartais atskiroms programoms papildomai samdo keletą  atlikėjų. Ansamblis yra išleidęs šešias kompaktines plokšteles.

Įprastai ansamblio nariai koncertu metu groja išilginėmis fleitomis, dūdmaišiais, violomis, barokiniu smuiku, kromornu, lyra, liutniomis, kombza, penorkonu, prailginta citole, barokine ir klasikine gitara, barokine violančele ir mušamaisiais. Konkreti instrumentų komplektacija priklauso nuo atliekamos programos.

Ansamblio pavadinimas „Tabulatūra“ reiškia tam tikrą muzikos užrašymo būdą, ankstesnį už šiandieninę notaciją. XVIII a. vis dar buvo naudojamos liutnios ir vargonų tabulatūros. Istorinės Vengrijos teritorijoje išliko keletas tabulatūros rinkinių su bažnytinėmis ir pasaulietinėmis melodijomis. Daugelis jų yra įtrauktos į ansamblio repertuarą.


Renginys nemokamas, bet dėl riboto vietų skaičiaus būtina išankstinė registracija.

Viso renginio metu privaloma dėvėti FFP2 lygio respiratorius arba medicinines kaukes, priglundančias prie veido ir visiškai dengiančias nosį ir burną.

Renginys nemokamas, tačiau labai kviečiame paremti šias svarbias iniciatyvas, skirtas karą išgyvenantiems Ukrainos žmonėms padėti:

„Blue / Yellow for Ukraine“ – nevyriausybinė organizacija, nuo 2014 m. remianti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas bei nuo karo nukentėjusius civilius: https://www.blue-yellow.lt/lt/

„Stiprūs Kartu" – pagalbą į Lietuvą atvykstantiems karo pabėgėliams koordinuojanti iniciatyva: https://stipruskartu.lt

„Lietuvos Raudonasis Kryžius“, „Maltos Ordino Pagalbos Tarnyba – Maltiečiai“, „Lietuvos Caritas“, „Maisto bankas“ ir „Gelbėkit vaikus“ suvieniję jėgas renka lėšas humanitarinei pagalbai, pirmai psichosocialinei pagalbai ir pirmajai pagalbai teikti.

Prisidėti galite čia: https://www.aukok.lt/, arba trumpuoju numeriu 1485 (auka – 5 Eur)

Ukrainos ambasada Lietuvoje atidarė oficialią banko sąskaitą, kurioje renkamos lėšos reikalingiausiems ginklams ir įrangai ginkluotosioms pajėgoms įsigyti.

????Informacija pervedimams atlikti:
Valiuta: EUR/USD
GAVĖJAS: Ukrainos ambasada Lietuvos Respublikoje
Sąsk. Nr. LT88 7044 0901 0296 1248
Bankas: AB SEB bankas
Mokėjimo paskirtis: parama Ukrainai

Koncerto partneris – Vengrijos Respublikos ambasada
Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba

 

Publikuota: 2022-03-01 15:57 Atnaujinta: 2022-03-16 12:15
smart foreash ccms6
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti lankytojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo ir slapukų politika